Πολιτική

Απειλές Τσαβουσογλου

Μην παίζεται με τη φωτιά, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία επειδή, όπως είπε, επέτρεψε το άνοιγμα γραφείων στους Κούρδους της Συρίας (PYD) που κατά την Τουρκία συνδέονται με το ΡΚΚ. Αν αύριο το ΡΚΚ επιτεθεί στην Τουρκία ή τους Τ/κ, οι Ε/κ θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, απείλησε. Σε ό,τι αφορά τον EastMed o Τούρκος Υπουργός είπε ότι ήταν μια πολιτική προσπάθεια και πως πρέπει να εξαχθεί ένα μάθημα από αυτό, προσθέτοντας πως και οι διαπιστώσεις του νέου Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη από την αρχή ήταν “πολύ σημαντικές”. 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την ομόλογό του της Εσθονίας, ο Τσαβούσογλου είπε ότι “η Τουρκία είναι υπέρ του δίκαιου διαμοιρασμού στην ανατολική Μεσόγειο και σε αυτό το πλαίσιο γίνεται έρευνα”. Υποστήριξε ότι “τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει εννέα προσπάθειες από την Ελλάδα και τους Ε/κ να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας”, προσθέτοντας ότι “η τελευταία προσπάθεια έγινε σήμερα το πρωί. Δεν είχαν επιτυχία σε κανένα από αυτά”.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι “αυτό δείχνει ότι αυτές οι χώρες, που δεν είναι υπέρ της δίκαιης κατανομής, έχουν λάβει μέτρα για να αποκλείσουν την Τουρκία. Δημιούργησαν διαφορετικές πλατφόρμες. Ένα από αυτά ήταν και ο EastMed. Από την αρχή είχαμε πει ότι το έργο EastMed δεν είναι οικονομικό έργο και δεν είναι δυνατή η πραγματοποίησή του”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ήταν μια πολιτική προσπάθεια και υποστήριξε ότι “πρέπει να βγει ένα μάθημα από αυτό”, ενώ ανέφερε ότι “ήταν πολύ σημαντικές οι διαπιστώσεις από την αρχή” που είχε κάνει ο “νέος Ε/κ ΥΠΕΞ”.   

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button