Πάφος

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

Πολύ άβολα θα ένοιωθε κάποιος αν παρευρισκόταν στη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου Γεροσκήπου την περασμένη Δευτέρα.

Η τοπική οργάνωση της ένωσης συνταξιούχων Κύπρου Ε.ΚΥ.ΣΥ υπέβαλε μέσω του εκπροσώπου της, πρώην δημάρχου Γεροσκήπου Μενέλαου Χριστοδούλου, αίτημα για κάλυψη από το Δήμο Γεροσκήπου του γεύματος των μελών της μετά την προγραμματισμένη της συνέλευση την 9η Φεβρουαρίου. Και αν ο δήμαρχος αρνήθηκε να θέσει το αίτημα των συνταξιούχων της Γεροσκήπου, δηλαδή της οργάνωσης Ε.ΚΥ.ΣΥ, σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο αυτό για μένα δεν προκαλεί έκπληξη αφού θεωρεί τα γηρατειά ”κομματοκατευθυνόμενα”. Τα όσα απαξιωτικά ακούστηκαν εναντίον του πρώτου δημάρχου του δήμου είναι που προκαλούν έκπληξη αφού μπορούν να επεκταθούν και στα άλλα μέλη της Ε.ΚΥ.ΣΥ αλλά και σε πολλούς άλλους μακαρίτες Γεροσσηπιανούς, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών μου. Πολύ δε περισσότερο το ύφος και το ύψος της φωνής όπως και τα κτυπήματα στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τον περί δήμων νόμο τις αποφάσεις του δήμου τις παίρνει το δημοτικό συμβούλιο που στην προκείμενη περίπτωση δεν αφέθηκε να εκφράσει δημοκρατικά την ετυμηγορία του. Όπως και στο προηγούμενο θέμα συζήτησης, τη χρήση της ανακαινισθείσας οικίας Στρογγυλού, επέβαλε τη θέση του ο δήμαρχος χωρίς να τεθεί το θέμα προς ψηφοφορία. Το ίδιο δηλαδή όπως και για την Ε.ΚΥ.ΣΥ.

Αυτές οι αυταρχικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Τουλάχιστο προσωπικά δεν πρόκειται να δεχτώ αυτό τον τρόπο επιβολής απόψεων. Πλανάται όποιος νομίζει ότι ανενόχλητος θα μπορεί να επιβάλει ένα κλίμα τρομοκρατίας εντός του δημοτικού συμβουλίου. Ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου δεν προσφέρεται για εκτόνωση του άγχους. Εκτός και αν το άγχος προέρχεται από το ενδεχόμενο της απορρόφησης του Δήμου Γεροσκήπου από το Δήμο Πάφου! Υπόθεση που πάει από το κακό στο χειρότερο αφού δεν συνομολογήθηκε από το ΔΣ ουσιαστικός τρόπος ομαδικής αντίδρασης. Ή πάλι αν είναι το άγχος της παραλίας ή του συνδετήριου δρόμου ή της λαϊκής γειτονιάς ή τα επίπεδα υγείας και καθαριότητας!

Προσωπικά δεν το πιστεύω. Κάτι άλλο συμβαίνει και θα προσπαθήσω να το μάθω για να πληροφορήσω τους δημότες ως είναι η υποχρέωση μου!

Αντώνης Τρακκίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμου Γεροσκήπου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button