Πάφος

Αντώνης Φωτίου: Η αναγνώριση του χαλουμιού πρέπει να έχει αντίκρισμα

Μετά από μια πολυετή και επίπονη προσπάθεια η  Ε.Ε. κατοχύρωσε  το χαλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Κύπρου.

Με την απόφαση αυτή είναι αντιληπτό, σημειώνει σε γραπτή δήλωση του ο υποψήφιος βουλευτής Πάφου Αντώνης Φωτίου ότι διανοίγονται τεράστιες προοπτικές για όλους. «Τα οφέλη είναι τεράστια πρώτα για την Κυπριακή οικονομία. Θα επωφεληθούν και θα κερδίσουν βέβαια όλοι οι συντελεστές και όλες οι παραγωγικές ομάδες. Οι εξαγωγές του χαλουμιού θα πολλαπλασιαστούν και θα κερδίσουν όλοι, τυροκόμοι, αγελαδοτρόφοι και ποιμνιοτρόφοι».

Ο Αντώνης Φωτίου τονίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και στο σύνολο της η κοινωνία των πολίτων παρακολουθεί με  θλίψη την αντιπαράθεση που ήδη ξεκίνησε και τις προειδοποιήσεις για λήψη απεργιακών μέτρων από εμπλεκομένους.

Ο υποψήφιος της ΔΗΠΑ, συνεργασία δημοκρατικών δυνάμεων σημειώνει ότι η συγκυρία είναι μοναδική και θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Τώρα είναι η ευκαιρία για ανάπτυξη τόσο του πρωτογενή τομέα όσο και του δευτερογενή τομέα. Τώρα είναι η ευκαιρία δημιουργίας βιοτεχνιών και νέων επιχειρήσεων στην ύπαιθρο.

Τώρα είναι η ευκαιρία νέοι άνθρωποι να δραστηριοποιηθούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους μονάδες παραγωγής που θα παράγουν και θα επεξεργάζονται αυτό το μοναδικό προϊόν.» Ο κ. Φωτίου καλεί την πολιτεία ταυτόχρονα να δώσει κίνητρα και ώθηση σε νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν αυτές τις επιχειρήσεις καλύπτοντας τη μεγάλη ανάγκη που αναμένεται να δημιουργηθεί.

« Αν το κράτος θέλει να βάλει τα αυγά της οικονομίας και σε άλλο καλάθι , πέραν του τουρισμού, είναι τώρα μια χρυσή ευκαιρία να δημιουργηθούν σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και νέες μονάδες παραγωγής χαλουμιών και άλλων προϊόντων που θα μπορούσαν επίσης μελλοντικά να εξασφαλίσουν ΠΟΠ όπως το Κυπριακό τυρί και η αναρή.»

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button