Πάφος

Αντιδράσεις ξανά για το 7ο δημοτικό

Στην τελευταία επίσκεψη του στην Πάφο , προ δυο εβδομάδων, ο υπουργός Παιδείας εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί οριστική λύση με την λειτουργία γυμνασίου στο κέντρο της πόλης.

Επειδή άδειοι χώροι για ανέγερση νέου σχολείου δεν υπάρχουν, είπε, η λύση που προκρίνεται από τους περισσότερους είναι η μετατροπή του έβδομου δημοτικού σε γυμνάσιο και η απορρόφηση των μαθητών του δημοτικού αυτού από τα άλλα δυο δημοτικά του κέντρου, κυρίως από το Β δημοτικό που έχει και περισσότερους χώρους για τοποθέτηση προφανώς προκατασκευασμένων αιθουσών.

Η θέση αυτή της σχολικής εφορείας Πάφου, κυρίως, που εν μέρη υιοθετείται από το υπουργείο, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των οργανωμένων γονιών αλλά και άλλων εμπλεκομένων στο θέμα που έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα αποδεχθούν αυτή την λύση.

Μάλιστα ο Χάρης Φ. Σοφοκλέους μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ομοσπονδίας γονέων πόλης και επαρχίας Πάφου, δημοτικής εκπαίδευσης επέκρινε έντονα την ηγεσία της σχολικής εφορείας Πάφου υποστηρίζοντας ότι «η όλη τους μεθόδευση, εδράζεται στη «λογική», να στριμωχτούν δυο σχολεία στο χώρο μισού σχολείου, προκειμένου να διατηρήσουν ένα υπερσχολείο για προνομιούχους, το οποίο λειτουργεί σε πολλαπλάσιό χώρο, ο οποίος κάποτε στέγαζε αβίαστα δυο σχολεία μέσης εκπαίδευσης.»

Ο κ.Σοφοκλεους υποστήριξε ότι θα  πρέπει να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες εξεύρεσης κατάλληλα γης στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και επιπλέον να εξεταστεί ενδεχόμενο αξιοποίησης τουκοκυπριακών περιουσιών. Δεδομένου, τονίζει,  ότι η εξεύρεση κατάλληλης γης, με εγγύτητα στο κέντρο της Πάφου, η οποία να είναι κατάλληλη για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας δεν θα είναι εφικτή, θεωρεί ότι η οποιαδήποτε εναλλακτική λύση πρέπει να εδράζεται σε λογική βάση και υγιή κριτήρια.

Σε αυτή τη βάση, κατέληξε, θεωρείται ως λογικότερη εναλλακτική έσχατη λύση η επαναφορά του Νικολαΐδειου Γυμνασίου στο ιστορικό του κτήριο με ταυτόχρονη ανακατανομή των μαθητών στα δυο λύκεια του κέντρου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close