Επικαιρότητα

Αντιδράσεις από την Μηλιου για το σχέδιο

Λύπη   εκφράζει η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μηλιού, Εύα Χρυσάνθου, καθώς η κοινότητα δεν συμπεριελήφθη στις αλλαγές  για την βελτίωση του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών και ζητά αναθεώρηση του Σχεδίου.

Πρόκειται για σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά το 2019 και αφορά σχέδιο στεγαστικής πολιτικής των ορεινών και ακριτικών περιοχών, καθώς και ένα πακέτο πολεοδομικών μέτρων και κινήτρων για την απόκτηση κατοικίας. Η  κ. Χρυσάνθου χαρακτήρισε άδικο το σχέδιο του 2019, αλλά και το φετινό, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να μην μπορεί να γίνει εφικτή η επιστροφή ζευγαριών στην κοινότητα τους. Ενδεικτικά ανέφερε πως από την Πάφο απέχουν 26 χιλιόμετρα και στην Μηλιού διαμένουν μόνο 56 μόνιμοι κάτοικοι, ηλικίας από 50 ετών και άνω.

Ανέφερε ακόμη πως στα κριτήρια του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλαμβάνονται οι κοινότητες που είναι κάτω των 500 κατοίκων και έχουν απόσταση πάνω από 30 χιλιόμετρα από αστικό κέντρο. Δυστυχώς, παρατήρησε, τα νεαρά ζευγάρια δεν έχουν κίνητρο να γυρίσουν πίσω στη Μηλιού, γιατί η κοινότητα δεν πληροί τα κριτήρια για 3,5 χιλιόμετρα.

Επιπρόσθετα η κ. Χρυσάνθου ζητά την αναθεώρηση του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση παράλογη. Με αυτόν τον τρόπο, παρατήρησε η κ. Χρυσάνθου, η Μηλιού θα οδηγηθεί στην ερήμωση και στην εγκατάλειψη, τη στιγμή που αποτελεί μια κοινότητα στην οποία έγιναν πολλά έργα και με την στήριξη της Κυβέρνησης.
Προσπαθούμε, είπε «με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε την κοινότητα μας» ενώ πρόσθεσε πως δεν ζητούν τίποτα περισσότερο απ’ ότι δικαιούνται σαν πολίτες αυτού του τόπου, ώστε να δώσουν στους νέους ίσες ευκαιρίες και κίνητρα για να επιστρέψουν στα χωριά τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button