Πάφος

Ανοδική η πορεία της φιλαρμονικής Πάφου

Ανοδική πορεία καταγράφει η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Η πολύτιμη και διαρκής βοήθεια του Μαέστρου Δημήτρη Ευαγγέλου καθώς και του διαδόχου του Ζαχαρία Ευαγγέλου, οδήγησε τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου σε ανοδική πορεία, σύμφωνα με τον Χάρη Κασιουλή Πρόεδρο του  Σωματείου “Φιλαρμονική Ορχήστρα Πάφου”. 

Με την αθρόα συμμετοχή των παλαίμαχων μουσικών της Φιλαρμονικής, αλλά και τη στήριξη που παρείχε ο Δήμος Πάφου, η Φιλαρμονική της Πάφου έχει καθιερωθεί στις καρδιές του κόσμου, που αγκαλιάζει κάθε προσπάθειά της σε Κύπρο και εξωτερικό. Η ομολογουμένως αλματώδης εξέλιξη, οδήγησε, όπως είπε, στην ανάγκη αναβάθμισης της Φιλαρμονικής κι έτσι από το Μάρτιο του 2019, συστάθηκε το σωματείο με την ονομασία «Φιλαρμονική Ορχήστρα Πάφου».

Ο προγραμματισμός για το πρώτο εξάμηνο του 2022 περιλαμβάνει πρώτιστα συνεργασία με το Πετρίδειο Ίδρυμα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποφασιστεί η διοργάνωση συναυλίας βασισμένη στη μουσική των παιδικών παραμυθιών και ηρώων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο. Η συναυλία, που σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της συνεργασίας Πετρίδειου Ιδρύματος και Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πάφου θα ενταχθεί στο κοινωνικό πρόγραμμα δράσης του Πετρίδειου Ιδρύματος και αναμένεται να χαρίσει συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Ο πρόεδρος του Πετρίδειου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης χαιρέτησε την έναρξη της συνεργασίας του Ιδρύματος με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο κ. Μαραθεύτης σημείωσε επίσης πως η προσφορά του     Ιδρύματος Πετρίδη είναι διαχρονική , γιατί βασίζεται σε γερά θεμέλια οργάνωσης, είναι εμποτισμένη με ευαισθησία και ανθρώπινες αξίες είναι υπόδειγμα ήθους και υγιούς βούλησης αλλά και ουσιώδους σκέψης και πράξης. Στόχος του Πετριδείου Ιδρύματος είναι η προώθηση του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού, κατέληξε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button