Υγεία

Ανησυχούν για αύξηση εισφορών

Έντονη ανησυχία και αντίδραση έχουν προκαλέσει πληροφορίες ότι η κυβέρνηση, με τη συγκάλυψη της Βουλής (μέσω της ψήφισης του προϋπολογισμού), επιχειρεί από το παράθυρο να αυξήσει δραματικά τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναφέρει σε σημερινής της ανακοίνωση η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία.
Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, φαίνεται να προγραμματίζεται, από τον Μάρτιο του 2019 (και για ένα χρόνο τουλάχιστον), η διατήρηση της υποχρεωτικής συνεισφοράς 1,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πέραν της εισφοράς 1,7% που θα επιβληθεί σε πρώτη φάση για το ΓΕΣΥ.

Δηλαδή, όπως αναφέρεται, μεθοδεύεται η υποχρεωτική αποκοπή 3,2% του μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ποσοστό που είναι ψηλότερο ακόμη και από το 2,65% που θα θα πληρώνει ο κάθε πολίτης σε συνθήκες πλήρης εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Η επιβολή αυτή φαίνεται να επιτεύχθηκε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού που εγκρίθηκε από τη Βουλή και δυστυχώς, δεν συνάντησε την αντίδραση που θα έπρεπε από τους άμεσα εμπλεκόμενους, προστίθεται.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ανακοινώνει ότι θα εγγράψει ως κατεπείγον το θέμα για εξέταση από τη Γραμματεία και το ΔΣ της ΠΟΕΔ, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλίας για συνένωση δυνάμεων με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο αντίδρασης με όλα τα νόμιμα μέσα, μη αποκλειομένων των δυναμικών μέτρων.

Καλεί, επίσης, την κυβέρνηση αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, να μην στοχοποιήσουν για άλλη μια φορά τους δημοσίους υπαλλήλους και να προχωρήσουν σε επανεξέταση της συγκεκριμένης πρόνοιας του προϋπολογισμού, διορθώνοντας άμεσα την άδικη αυτή ρύθμιση. Αυτό εξάλλου επιβάλλουν οι βασικοί κανόνες ισονομίας όλων των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close