Πολιτική

Ανησυχίες Κυπριανού για πενταμερή

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης.

Σε δηλώσεις στην Πάφο  ανέφερε ότι η Τουρκία κλιμακώνει περαιτέρω την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία της, επιμένει σε απαράδεκτες αξιώσεις που καθιστούν πολύ δύσκολη την προσπάθεια επιτυχούς έκβασης της διάσκεψης που θα οδηγούσε σε επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων  και τελικά  σε συμφωνία που θα εδράζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο. Την ίδια όμως στιγμή, συνέχισε, ανησυχίες προκαλεί στο κόμμα του ο τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης.

Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι ακούγοντας κανείς τις δηλώσεις του προέδρου της δημοκρατίας, περί άσκησης βέτο, αυτό που ενδιαφέρει τον πρόεδρο της δημοκρατίας, συνέχισε, είναι όχι πώς να έχει επιτυχή  έκβαση η διάσκεψη της Γενεύης αλλά πως θα ικανοποιήσει ένα μέρος του εκλογικού σώματος ενόψει βουλευτικών. Η προσπάθεια της δικής μας πλευράς, ανέφερε ο Αντρος Κυπριανού, θα πρέπει να επικεντρωθεί στο πως θα  επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα.

Δεν τρέφει αυταπάτες, είπε, τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι οι χειρισμοί της Ε/Κ πλευράς να υποχρεώσουν την Τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αξιώσεις της και να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο. Όπως είναι διαμορφωμένα τα πράγματα αυτή την στιγμή φαίνεται ότι πάμε για αποτυχία, εκτίμησε.

Μια αποτυχία κατέληξε, θα συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα στις εξελίξεις στο Κυπριακό αφού η Τουρκία, είπε, πιθανόν να προχωρήσει και  σε νέα τετελεσμένα που θα μας φέρουν πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button