Επικαιρότητα

Ανησυχία για ναρκωτικά στην Πάφο

Η γάγγραινα των ναρκωτικών ουσιών προσλαμβάνει στις μέρες μας τεράστιες διαστάσεις επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου Φίλιππος Φιλίππου.

 

Ο κ. Φιλίππου υποστηρίζει ότι το  πρόβλημα των ναρκωτικών στην  Πάφο είναι υπαρκτό και δυστυχώς αναπτυσσόμενο. «Είναι διαχρονικό, τεράστιο, πολύπλοκο και αποτελεί εφιάλτη για πολλές οικογένειες. Τα νεαρά θύματα δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς. Ο δείκτης είναι πλέον στο κόκκινο.» Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή , σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ όλοι να αναλάβουν  τις ευθύνες τους.

Ο Δήμος Πάφου , συνεχίζει σε επιστολή του προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να δράσει  άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά. Προτείνει συγκεκριμένα  να δημιουργηθεί στην Πάφο  ένα Συμβουλευτικό Κέντρο Πρόληψης ενάντια στις εξαρτησιογόνες  ουσίες. «Κύριος σκοπός του θα είναι συμβουλευτικός, θα δρα δηλαδή προληπτικά, θα συνεργάζεται με σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, με οργανωμένα σύνολα και κυριότερα με φορείς νεολαίας. Θα συνεργάζεται με την Αστυνομία, τον Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, τον Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο Κύπρου και τους διάφορους άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Θα εργάζεται με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και συμβούλους ψυχολόγους και θα χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά και Κρατικά προγράμματα, αλλά και μέσα από τις διάφορες δράσεις του. Απώτερος στόχος αυτού του Συμβουλευτικού Κέντρου Πρόληψης θα είναι να αποτρέψει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από την νεολαία μας και ταυτόχρονα να την οδηγήσει προς τον υγιή αθλητισμό, την παιδεία, την δημιουργία πολιτισμού και τέχνης. Θα πρέπει οι νέοι μας να οδηγηθούν σε προγράμματα και δράσεις που θα αναπτύξουν υγιές σώμα, ισχυρές αξίες και δυνατό μυαλό».

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button