Οικονομία

Ανησυχία για ηχορύπανση

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής  σε ανακοίνωσή του  εκφράζει ανησυχία για την αδυναμία της πολιτείας να θέσει σε εφαρμογή τη νομοθεσία για την ηχορύπανση από το 2007.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, σκοπός της νομοθεσίας ήταν η όσο το δυνατό δικαιότερη επίλυση η πρόκληση της οχληρίας από κάποια κέντρα αναψυχής, αλλά και ο τερματισμός της «μεγάλης αδικίας» για 2 χιλιάδες κέντρα αναψυχής, που ενώ ο νόμος τους επέτρεπε να λειτουργούν π.χ. μέχρι τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα, να είναι υποχρεωμένοι να σταματούν τη μουσική τους στις 12.00. Η νομοθεσία, αναφέρεται, θα ρύθμιζε από τη μια  τα επίπεδα εκπομπής ήχου στον εξωτερικό χώρο ενός κέντρου αναψυχής και ταυτόχρονα θα επέτρεπε την εκπομπή ήχου μέχρι και την ώρα κλεισίματος του υποστατικού.

Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α., εκφράζει λύπη, γιατί όπως αναφέρει, πέραν από το γεγονός της μη εφαρμογής της νομοθεσίας αυτής, “κάποιοι προσπαθούν να την ξεδοντιάσουν εντελώς”, επιχειρώντας να επιλύσουν το πρόβλημα μόνο της όχλησης.

«Αυτό κρίνεται σαν απαράδεκτο, αδιανόητο και προκλητικό και παραβιάζει κατάφωρα την πρόθεση του νομοθέτη, τόσο για την νομοθεσία για Άδειες Εκπομπής Ηχου του 2007 αλλά και στη συνέχεια στον  Περί Κέντρων Αναψυχής Νόμο [ Αδειες Εκπομπης Ηχου] του 2016», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η προσπάθεια επαναφοράς σε ισχύ του Ποινικού Κώδικα, από την μια κρίνεται ως απαραίτητη προσωρινή λύση, αλλά από την άλλη «μας οδηγεί πολλά χρόνια πίσω και στην ουσία μας παίρνει ακριβώς σε εκείνη το σημείο, που υπήρχε το πρόβλημα και αναγκάστηκε η πολιτεία να ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ώστε να φτάσει σε μια νομοθεσία που θα επίλυε τα προβλήματα όλων και όχι μιας πλευράς όπως αδίκως και εντελώς λανθασμένα επιχειρείται σήμερα δυστυχώς, εκτός από την κυβέρνηση και από βουλευτές».

Ο Σύνδεσμος ζητά η όποια λύση, έστω και προσωρινή, να λαμβάνει υπόψη και πολύ σοβαρά όλες τις ανησυχίες τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close