Υγεία

Ανεμβολίαστοι στο νοσοκομείο αναφοράς

Στο 65% ανέρχεται το ποσοστό των μη εμβολιασμένων ασθενών που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Κύπρου, ενώ στο Νοσοκομείο Αναφοράς είναι 75%, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου. 

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορωνοϊό, πέντε εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο νεαρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 32 ετών και η γηραιότερη 74, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο είναι τα 55 έτη». 

Ανέφερε πως «το ποσοστό των νοσηλευομένων που δεν έχει εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς ανέρχεται γύρω στο 75%, ωστόσο σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου το ποσοστό αυτό φτάνει το 65%. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 62 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους, ενώ σήμερα αναμένεται να δοθούν εξιτήρια». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Κύπρο υπάρχει  μια σταθερότητα στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία, λόγω του μαζικού εμβολιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν και πέραν από την τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής, χρειάζεται να πεισθεί με επιχειρήματα ο κόσμος να εμβολιαστεί κατά του Covid-19». 

Την ίδια ώρα, συνέχισε, «πρέπει να αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν την επαναληπτική δόση του εμβολίου». 

Η κα. Χατζηγιάννη είπε ακόμα ότι «η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με non Covid-19 ασθενείς, έχει φτάσει στο 95%. Αυτό οφείλεται στην έξαρση των άλλων χρονιαίων νοσημάτων, όπως ιογενείς λοιμώξεις, καρδιολογικά, νεφρολογικά ακόμα και ορθοπεδικών περιστατικών και στο Νοσοκομείο γίνονται συνεχώς αναδιαμορφώσεις ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν». 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button