Επικαιρότητα

Ανδρέας Χριστοφίδης: Υπηρέτης των δημοτών

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Είναι με χαρά και πεποίθηση που σας παρουσιάζω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αντιδημάρχου Γεροσκήπου/Ανατολικής Πάφου.

Η εμπειρία μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου με διακρίνει ως υποψήφιο με την απαραίτητη γνώση και δέσμευση για την ανάπτυξη του νέου Δήμου. Στη διάρκεια της θητείας μου, η προσέγγισή μου πάντοτε βασίστηκε στη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Ποτέ δεν υποστήριξα παράνομες ή παράτυπες αποφάσεις, και αυτή η αρχή θα καθοδηγεί και τη μελλοντική μου δράση.

Συνειδητοποιώ τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν με τη δημιουργία του νέου Δήμου. Σε αυτήν την νέα εποχή, χρειαζόμαστε όραμα και γνώση του αντικειμένου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε στην αρχή μιας νέας μετάβασης, και πρέπει να θέσουμε τις βάσεις για ένα κοινό όραμα.

ΟΡΑΜΑ

Ως Δήμος Ανατολικής Πάφου χρειαζόμαστε την σταθερή υποστήριξη του κράτους και της Ένωσης Δήμων. Ο νεοσύστατος Δήμος θα έχει μια τεράστια έκταση να διαχειριστεί. Τα έξοδα τεράστια, τα έσοδα αρχικά πενιχρά. Απαιτούμε από την Ένωση Δήμων δίκαιο και λογικό διαμερισμό της κρατικής χορηγίας. Ο Δήμος Γεροσκήπου έπαιρνε ΕΥΡΩ 1.7 εκατομμύρια χορηγία. Σήμερα λαμβάνει ΕΥΡΩ 1 εκατομμύριο. Οι τέσσερεις κοινότητες που εντάσσονται στον Δήμο Ανατολικής Πάφου μαζί λαμβάνουν λιγότερο από ΕΥΡΩ 300.000. Αντιλαμβάνεστε ότι η χορηγία προς τον Δήμο Ανατολικής Πάφου πρέπει να είναι μεγάλη για να καλυφθούν οι ανάγκες μας για ανάπτυξη και επιβίωση. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι στην Επαρχία Πάφου είμαστε ο Μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση. Να ληφθεί υπόψη ότι το 60% των δικαιωμάτων από τις πολεοδομικές άδειες θα πηγαίνει στο νέο επαρχιακό συμβούλιο. Έχουμε άμεση μείωση εσόδων κατά 60% σε αυτό τον τομέα. Επίσης μείωση εισοδημάτων στο νερό. Θα υπάρχει πλέον συμβούλιο υδατοπρομήθειας. Θα προσπαθήσουμε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας να αξιοποιήσουμε τον Αερολιμένα Πάφου προς ενίσχυση των εσόδων μας. Εσωτερικά του Αερολιμένα και εξωτερικά λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις. Αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να αποφέρουν έσοδα και στον Δήμο μας. Με ενδιαφέρει πολύ η οικονομική ενίσχυση του Δήμου για να μπορούμε να προσφέρουμε όλες τις άλλες υπηρεσίες που οι δημότες μας χρειάζονται και ζητούν. Η νέα εποχή στις αλλαγές που έρχονται απαιτεί το κράτος να είναι κοντά στα νέα οικοδομήματα των Δήμων τουλάχιστο για μια δεκαετία πριν οι νέοι Δήμοι αυτονομηθούν. Άμεση προτεραιότητα είναι να γνωρίσουμε τις ανάγκες κάθε διαμερίσματος και μαζί να οικοδομήσουμε με στρατηγικό πλάνο τον νέο Δήμο Ανατολικής Πάφου στην νέα εποχή.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

 

Καθοριστική σημασία αποτελεί η μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε ως προς το να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται με την ένταξη των νέων κοινοτήτων στον Δήμο. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σημασία της οικονομικής στήριξης από το κράτος για να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη ανταπόκριση του Δήμου στις αυξημένες ανάγκες μας. Η δράση του Δήμου Γεροσκήπου, όπως η ανάπτυξη του Πυρήνα και τα ωσμωτικά περιφερειακά έργα, αποτελούν σημαντικά βήματα προόδου. Συνεχίζοντας αυτήν την πορεία, θα επιδιώξουμε να επεκτείνουμε τις επενδύσεις μας σε περισσότερους τομείς που έχουν ανάγκη, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Οι προβληματισμοί σας για την άντληση κονδυλίων για υλοποίηση και ανάπτυξη είναι απολύτως δικαιολογημένοι. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαιη κατανομή των πόρων, ώστε κάθε κοινότητα εντός του Δήμου να επωφελείται από τις αναπτυξιακές δυνατότητες. Με στόχο τη συνεχή ενίσχυση του Δήμου μας, θα επιδιώξουμε την αξιοποίηση πόρων από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων σε υποδομές, περιβαλλοντικά έργα και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας. Μέσα από αυτήν την στενή συνεργασία με το κράτος, θα εργαστούμε για τη δημιουργία ενός δυναμικού Δήμου που θα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής μας.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

-Διαμόρφωση και Τοπιοτέχνηση των παραλιακών Πεζόδρομων και των Δημοσίων Χώρων της Παραλιακής Περιοχής μπροστά από τα Ξενοδοχεία. Με στόχο μια ολοκληρωμένη και συνεχόμενη διαδρομή κατά μήκος της νότιας ακτής της περιοχής. Να γίνουν πεζοδρόμια, φυτέψεις και νέοι χώροι στάθμευσης. -Ωσμωτικά Έργα Πλατείας Γεροσκήπου, Κάτω Βρύσης και Παραδοσιακού Πυρήνα. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου φιλικού προς τον πεζό με πλήρη ανάπλαση των οδών και των πεζοδρομίων. Ενθάρρυνση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. -Αναβάθμιση Δημοτικής Παραλίας – Ανατολικό Παραλιακό Μέτωπο Γεροσκήπου. Να γίνει ευρύτερος σχεδιασμός της Παραλιακής περιοχής Γεροσκήπου. Στόχος θα είναι πέραν της προφανούς αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και νέες επενδύσεις, να αυξηθούν τα έσοδα από παραδοσιακές και νέες αγορές επισκεπτών υψηλής τουριστικής δύναμης. Να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. -Σχεδιασμός και ενίσχυση νέων έργων υποδομών στις νέες κοινότητες. -Σύγχρονο οδικό δίκτυο. -Υπογειοποίηση υπηρεσιών. -Εμπλουτισμό χώρων πρασίνων. -Παιχνιδότοπους -Παραλιακό Τίμης. Σωστές υποδομές για εξυπηρέτηση των λουόμενων ξένων και ντόπιων. -Έχει τελειώσει ο σχεδιασμός για την 2ην φάση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέχρι την Κολώνη. Το έργο είναι πολεοδομικό και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να προκηρυχθεί. -Αξιοποίηση του παλαιού ΚΕΝ Γεροσκήπου και του Αγροκτήματος Γεροκηπιάς. -Βόρειος Παρακαμπτήριος. Ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις. Το 2025 να αρχίσουμε την κατασκευή του που θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα. -Η καθαριότητα της πόλης είναι η πρώτη και άμεση ζήτηση που ο κάθε πολίτης ζητά. Αυτή η υπηρεσία ήταν και είναι υψίστης σημασίας για όλους. -Κέντρο Υγείας – Αναμένουμε από τον ΟΚΥΠΥ να το στελεχώσει έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους Ανατολικής Πάφου. Γίνονται προσπάθειες και εξασκούνται πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση για να αξιοποιήσουμε αυτό το στολίδι που μας χάρισε ο συνδημότης μας κύριος Χατζηλαπμρής.

Εκφράζω την απόλυτη δέσμευσή μου να υπηρετήσω τους δημότες του Δήμου Γεροσκήπου/ Ανατολικής Πάφου με εμπειρία, δεοντολογία, και όραμα. Οι προτεραιότητες μας, που περιλαμβάνουν την υποδομή, τον τουρισμό, την υγεία, και την οικονομική ενίσχυση, αποτελούν το θεμέλιο για έναν εξελιγμένο και βιώσιμο Δήμο. Ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας για να καταστήσουμε πραγματικότητα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχουμε για την περιοχή μας. Με τη συνεργασία και τη συμμετοχή σας, θα εργαστώ ακούραστα για την υλοποίηση των σχεδίων που παρουσίασα. Η υποστήριξή σας είναι κρίσιμη για να καταστήσουμε τον νέο Δήμο πρότυπο ανάπτυξης, συνεργασίας και ευημερίας. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό και να καταστήσουμε την περιοχή μας ακόμα καλύτερη για όλους. Με τη στήριξή σας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική κοινότητα που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Είμαι πρόθυμος να αφιερώσω την ενέργειά μου και τις ικανότητές μου για το κοινό καλό. Μαζί, μπορούμε να χαράξουμε ένα φωτεινό μέλλον για τον Δήμο μας.

 

Με εκτίμηση, Ανδρέας Χριστοφίδης. Υποψήφιος – Ανεξάρτητος Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου και Ανατολικής Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button