Πάφος

Ανασαίνουν οι επιχειρήσεις χωρίς κτιστή νησίδα

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Παζαρος χαιρέτισε την θέση του δημάρχου Πάφου για την λεωφόρο Ελλάδος  σημειώνοντας ότι έστω και την υστάτη ζητά  από τα αρμόδια Υπουργεία και από τον μελετητή του έργου για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος και της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη, να προχωρήσει ο σχεδιασμός τους χωρίς κτιστή νησίδα.

Η λεωφόρος Ελλάδος αναμφίβολα χρειάζεται αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, ταυτόχρονα όμως δεν θα ήταν σωστό να αγνοήσουμε τις φωνές  αγωνίας των καταστηματαρχών και των κατοίκων της περιοχής, επισημαίνει ο κ. Παζαρος,  αφού η όποια απόφαση του δήμου  θα επηρεάσει και θα καθορίσει την ποιότητα ζωής  τους και «ως εκ τούτου επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας άλλα πρόσφατα παραδείγματα παρόμοιων χειρισμών και αποφάσεων μας.

Η λεωφόρος Ελλάδος είναι ένας κύριος δρόμος αυξημένης χρήσης, με σημαντικό αριθμό μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων αλλά και με πληθώρα κατοικιών. Στο πλαίσιο αναβάθμισης της θα πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο η ασφάλεια από την χρήση της λεωφόρου όσο και η λειτουργικότητα και η εξυπηρέτηση της στους χρήστες της.

Η παρουσία διαχωριστικής νησίδας στα σχέδια που μας είχαν παρουσιαστεί, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις αφού επηρέαζε δυσμενώς τις επιχειρήσεις και την πρόσβαση στις κατοικίες, αναμφίβολα θα επηρέαζε την λειτουργία τους και θα δυσκόλευε την διακίνηση και την πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής στις οικίες τους».

Ο κ.Παζαρος σημειώνει πως εξαρχής επέμενε πως η λεωφόρος Ελλάδος δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κύριος ή κατεξοχήν εμπορικός δρόμος. «Οι  σχεδιαστές οφείλουν να ρυθμίσουν την λεωφόρο Ελλάδος σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια και να της δώσουν ναι μεν μία σύγχρονη εικόνα, αλλά, η εικόνα αυτή να μην είναι τέτοια που στη τελική να επιφέρει προβλήματα και να οδηγήσει σε μαρασμό».

Οι μικροεπιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, ο Δήμος Πάφου οφείλει να είναι θεματοφύλακας και προστάτης αυτών των επιχειρήσεων, να είναι αρωγός των προσπαθειών τους για επιβίωση και ανάδειξη τους, η όποια προσπάθεια γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση θα με βρίσκει σύμφωνο και ένθερμο υποστηρικτή της, κατέληξε ο κ.Παζαρος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button