Πολιτική

Αναμένει απεσταλμένο ο πρόεδρος

Αναμένει ότι θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες διορισμός απεσταλμένου για να διερευνήσει το έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στην εκδήλωση «Μνήμες κατεχόμενης Γης», στο Πολιτιστικό ίδρυμα «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου, στη Λευκωσία, με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στέλνοντας το μήνυμα ότι, «δεν φοβόμαστε τις συνομιλίες».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «το ψευδοκράτος, ως προϊόν κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου, ως προϊόν της παράνομης τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο της βιώσιμης λύσης που επιδιώκουμε».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι, από την επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον ΓΓ των ΗΕ αναμένει «ότι θα υπάρξει τις επόμενες των ημερών, επιτέλους, ο διορισμός απεσταλμένου για να διερευνήσει το έδαφος για επανέναρξη διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού». «Θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την οποία, σας διαβεβαιώ, από δικής μας πλευράς θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να είναι πετυχημένη. Δεν φοβόμαστε τις συνομιλίες, και θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι, «δεν είναι η δική μας πλευρά που ανησυχεί ή φοβάται τις συνομιλίες», σημειώνοντας ότι, ένας τέτοιος διορισμός «θα μας επιτρέψει να διερευνήσουμε τις προοπτικές».

«Θα αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε ενώπιον μας για να δούμε την πατρίδα μας επανενωμένη και θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button