Επικαιρότητα

Αναλυτικά όλοι οι κλειστοί δρόμοι από τις βροχές

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε μέρος του οδικού δικτύου της επαρχίας Πάφου λόγο των καταρρακτωδών βροχών.

Λόγο των βροχών έχουν κατέλθει ορμητικοί χείμαρροι και ξεροπόταμοι από τους οποίους σε κάποιες περιπτώσεις διέρχονται και δρόμοι οι οποίοι έχουν καταστεί αδιάβατοι. Από χθες βράδυ ο δρόμος Κελοκεδαρων- Αμαργετης- Νατας είναι αδιάβατος λόγο υπερχείλισης του ξερού ποταμού κοντά στο γεφύρι του Ζυριπιλη.

Σημειώνεται ότι ο ποταμός ξερός καταλήγει στον δεύτερο μεγαλύτερο υδατοφράκτη της Κύπρου στον Ασπροκρεμνο ο οποίος μόνο το τελευταίο 24ωρο έχει δεχτεί πέραν του ενάμιση εκατομμυρίου κυβικών μέτρων νερού.

Απροσπέλαστος είναι ο δρόμος Κελοκεδαρων – Σαλαμιους που διέρχεται από τον ξερό ποταμό καθώς επίσης και το γεφύρι του Τζελεφου.  Οι δρόμοι Σαλαμιού- Πραιτορίου και Κιδασιου- Μαντριών- Πλατρων είναι ολισθηροί λόγο της συσσώρευσης όγκων λάσπης ενώ λόγο της συσσώρευσης νερού έχουν καταστεί επικίνδυνοι οι δρόμοι Χολετριων- Κελοκεδαρων, Αρχιμανδριτας- Φιλούσας Κελοκεδαρων και Αγίου Νικολάου προς Καμιναρια.

Αδιάβατος ήταν το πρωί  δρόμος που οδηγεί από την κοινότητα των Κουκλιών προς την περιοχή των πέντε μαρτύρων λόγο υπερχείλισης του ποταμού Διαριζου καθώς επίσης και ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς τον εκδρομικό χώρο της Πέρα Βασας λόγο συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού. Προβλήματα υπήρχαν μέχρι και το απόγευμα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της επαρχίας όπως στον δρόμο Νατας- Επισκοπής και του δρόμου που οδηγεί από την Επισκοπη προς τον εκδρομικό της χώρο. Το διάλειμμα που υπήρξε ωστόσο για μερικές ώρες , όπου δεν σημειώθηκαν βροχές το απόγευμα, βοήθησε να ξεφουσκώσουν κάπως οι ποταμοί και να αδειάσουν οι δρόμοι αυτοί από τα νερά.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button