Υγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ Χ. ΠΑΖΑΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΑΥ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΣΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/7/22 στο υπουργείο υγείας νέα ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Υπ. Υγείας, της διοίκησης του ΟΑΥ με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Πάφου Χαράλαμπο Πάζαρο για προώθηση της πρότασης του βουλευτή που κατάθεσε στη Βουλή για ένταξη των εξωσωματικών στο ΓεΣΥ. Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος η κα Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, η κα Καρολίνα Στυλιανού, Ανώτερη Λειτουργός των Ιατρικών Υπηρεσιών, ο κος Άθως Τσινωντίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής ΟΑΥ και η κα Μόνικα Κυριάκου, Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ.

Η σύσκεψη διεξάχθηκε σε καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η καλή θέληση όλων των εμπλεκομένων για την ολοκλήρωση της πρότασης. Συζητήθηκαν κάποια σημεία που προβλημάτισαν σε προηγούμενες συσκέψεις και όπως όλα δείχνουν αναμένονται θετικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ένταξη της εξωσωματικής θεραπείας στο ΓεΣΥ, σε πρώτη φάση για μία φορά μόνο, θα απαλλάξει τα υπογόνιμα ζευγάρια από το μεγάλο οικονομικό βάρος που φέρουν, ειδικά αν ληφθεί υπόψη οι χαμηλοί μισθοί των νέων μας και το ότι σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να επαναληφθεί δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη εξωσωματική θεραπεία.

Στόχος της προσπάθειας είναι να ενταχθεί σταδιακά ολόκληρος ο κύκλος εξωσωματικών θεραπειών στο ΓεΣΥ, γι’ αυτό εξάλλου δημιουργήθηκε το ΓεΣΥ, για να παρέχει στον κάθε φορολογούμενο πολίτη ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, θεραπείας και φροντίδας.

Ημ. 21/7/22

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΖΑΡΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΠΑΦΟΥ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button