Υγεία

Ανακοίνωση ΟΚΥπΥ για ασθενή στην Πάφο

Αναφορικά με το περιστατικό καρκινοπαθούς ασθενούς η οποία μετέβη στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζει πως παρά το γεγονός ότι , η η εν λόγω ασθενής παρακολουθείται από ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, λόγω επιδείνωσης της κατάστασής της.

Εκεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, η επί καθήκοντι ιατρός, κατόπιν πολλών και επίμονων προσπαθειών, επικοινώνησε με το ιδιωτικό νοσηλευτήριο και της επισημάνθηκε ότι δεν μπορούν να δεχτούν την ασθενή λόγω μη διαθεσιμότητας κλινών.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σημειώνει πως στο ΤΑΕΠ, έλαβε όλη την πρέπουσα επείγουσα ιατρική φροντίδα και ενεργοποιήθηκαν όλα τα αναγκαία ιατρικά πρωτόκολλα, προκειμένου να γίνει σωστή αξιολόγηση της ασθενούς, αφού δεν παρακολουθείτο από ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αφού εξετάστηκε από ειδικό ιατρό, ο οποίος κλήθηκε στο Τ.Α.Ε.Π, και παρόλο που ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες για να νοσηλευθεί τέτοιο περιστατικό, έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και εξασφαλίσθηκε κλίνη, προκειμένου να εισαχθεί η ασθενής για νοσηλεία.

Βασική αρχή του Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι η παροχή της αναγκαίας φροντίδας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και στη βάση αυτή έγινε ό,τι ήταν αναγκαίο και δυνατόν υπό τις περιστάσεις, προκειμένου η καρκινοπαθής ασθενής να τύχει της καλύτερης δυνατής περίθαλψης, λαμβανομένης υπόψη και της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button