Υγεία

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για τα προβλήματα στο ΤΑΕΠ Παφου

Όσα διαδραματίζονται στο ΤΑΕΠ Πάφου και τα οποία βλέπουν πλέον καθημερινά το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν το αναντίλεκτο γεγονός ότι η κατάσταση όχι μόνο είναι απαράδεκτη, αλλά έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει με τις απανωτές παραιτήσεις γιατρών, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα για την λειτουργία του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Εκτός από τις ιδιαίτερα αντίξοες έως εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό λόγω κύρια της υποστελέχωσης, οι ασθενείς οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά το ΤΑΕΠ Πάφου, υπόκεινται σε αφάνταστη ταλαιπωρία και βρίσκονται πολλές φορές αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου χαοτική κατάσταση, αναμένοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα για να εξυπηρετηθούν με όλους τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία τους.

Βαρύτατες ευθύνες για την πρωτόγνωρα αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ΤΑΕΠ, προφανώς φέρει και η Προϊσταμένη – Βοηθός Διευθύντρια του Τμήματος. Είναι ενδεικτικές οι καταγγελίες εις βάρος της οι οποίες έφτασαν στο Υπουργείο Υγείας και στον ΟΚΥπΥ από παραιτηθέντες γιατρούς και αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε απαράδεκτη – ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντί τους από την ίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι η εν λόγω γιατρός θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε μετακινηθεί από αυτό το νευραλγικό πόστο. Αντί αυτού, όχι μόνο δεν μετακινήθηκε αλλά συνεχίζει να είναι η Προϊσταμένη του ΤΑΕΠ, προφανώς επειδή απολαμβάνει πολιτικής κάλυψης από τους κυβερνώντες.

Ασήκωτες είναι οι ευθύνες τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και του ΟΚΥπΥ. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων αφού εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουν ότι η λειτουργία του ΤΑΕΠ Πάφου βρίσκεται σε οριακό σημείο αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα και τα κακώς έχοντα στο συγκεκριμένο τμήμα. Δυστυχώς τα όσα διαδραματίζονται στο ΤΑΕΠ Πάφου και η αδράνεια που παρατηρείται στην αντιμετώπισή τους από τους αρμόδιους, επιβεβαιώνουν παλαιότερες μας ανησυχίες και φόβους που εκφράσαμε δημόσια για συνειδητή περεταίρω υποβάθμιση του νοσοκομείου από τους κυβερνώντες, που θα αντανακλά δυστυχώς αρνητικά στην ποιότητα της προσφερόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του κόσμου της Πάφου.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ, έστω και την υστάτη, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να εγκύψουν με την δέουσα σοβαρότητα στα προβλήματα λειτουργίας του ΤΑΕΠ Πάφου, επιλύοντάς τα οριστικά. Η υπομονή και οι αντοχές τόσο των γιατρών και του προσωπικού, αλλά πολύ περισσότερο των πολιτών που ταλαιπωρούνται στο συγκεκριμένο Τμήμα, έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Η υγεία σε μια ευνομούμενη πολιτεία, είναι αγαθό που πρέπει να προσφέρεται έγκαιρα και επαρκώς. Είναι προτεραιότητα και αναφαίρετο δικαίωμα των ασθενών.

Ε.Ε ΑΚΕΛ Πάφου

Πάφος, 1η Νοεμβρίου 2019.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close