Οικονομία

Αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίων αρχών αδειοδότησης

Το θέμα της αναγκαιότητας άμεσης δημιουργίας ενιαίων επαρχιακών αρχών αδειοδότησης, ελέγχου της ανάπτυξης και εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, έθεσε το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Από πλευράς ΔΗΣΥ επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου και από το ΕΤΕΚ, ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Κωνσταντή. Ο εκσυγχρονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομοσχέδια που συζητούνται στη Βουλή των Αντιπροσώπων αυτή την περίοδο, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης κατά την οποία διαφάνηκε ότι υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε ειδική παρουσίαση του ΕΤΕΚ για το θέμα, τονίστηκαν μεταξύ άλλων ότι οι αρχές αδειοδότησης και ελέγχου της ανάπτυξης πρέπει να είναι «μια ανά επαρχία, πέντε στο σύνολο» και ότι τα πλεονεκτήματα που θα δίνει αυτή η δομή είναι μεταξύ άλλων είναι η «ομοιομορφία στην ερμηνεία», η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η εστίαση και οικοδομικό έλεγχο επί τόπου (κοντά και δίπλα στον νομοταγή στον πολίτη) καθώς και η προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

Άλλα θέματα που τέθηκαν από το ΕΤΕΚ στη συνάντηση είναι η επίλυση του θέματος που αφορά στη διπλή αδειοδότηση των ηλεκτρολόγων μηχανικών από ΕΤΕΚ και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, η εισήγηση ΕΤΕΚ για εισαγωγή ρυθμίσεων για τακτική επιθεώρηση οικοδομών και υποχρεωτική επίβλεψη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button