Περιβάλλον

Αναβαθμίζεται το δασικό κολέγιο

To Δασικό Κολέγιο «όχι μόνο δεν κλείνει όπως καταγράφεται σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αναβαθμίζεται σε αναγνωρισμένο Ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης» αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Απαντώντας σε αυτά τα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις το Υπουργείο Γεωργίας σε δική του ανακοίνωση διευκρινίζει ότι «το Δασικό Κολέγιο, αυτή την περίοδο, λειτουργεί προσφέροντας προγράμματα ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης σε στελέχη του Τμήματος Δασών».
 
Παράλληλα, «το Τμήμα Δασών, ετοιμάζει αίτηση αναγνώρισης του Δασικού Κολεγίου ως Ιδρύματος Ανώτερης Εκπαίδευσης η οποία θα υποβληθεί στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), αμέσως μόλις ο Φορέας αρχίσει να δέχεται νέες αιτήσεις, στις αρχές Οκτωβρίου 2021».
 
«Είναι, λοιπόν, προφανές ότι το Δασικό Κολέγιο όχι μόνο δεν κλείνει όπως καταγράφεται σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αναβαθμίζεται σε αναγνωρισμένο Ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης» σημειώνει το Υπουργείο Γεωργίας.
 
Προσθέτει ότι «η αναβάθμιση αυτή, αποσκοπεί πρωτίστως στο να προσφέρει σε όλα τα νεοεισερχόμενα στελέχη του Τμήματος Δασών αναγνωρισμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, προσαρμοσμένο στα καθήκοντα που αναμένεται να αναλάβουν καθώς και στις ιδιαιτερότητες του κυπριακού δασικού οικοσυστήματος».
 
Παράλληλα, το Κολέγιο «θα μπορεί να προσφέρει και τριετές αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών, που θα είναι ανάλογο αυτού που προσφερόταν προηγουμένως, σε αναβαθμισμένη μορφή καθώς και να αναπτύσσει δραστηριότητες και να προσφέρει και αλλά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού».
 
Το Υπουργείο Γεωργίας συνεχίζοντας αναφέρει ότι «η ευαισθησία της Κυβέρνησης στα θέματα προστασίας και αναβάθμισης του δασικού μας πλούτου, δεν είναι μονοσήμαντη» σημειώνοντας ότι  «με τις πολιτικές που εφαρμόζει και επιδεικνύοντας τη δέουσα προσοχή σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πρόληψη των πυρκαγιών, έχει υλοποιήσει 28 από τις 39 συστάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σε έκθεση τους μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Σολέα το 2016».

  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button