Περιβάλλον

Ανέλαβε ο νέος επίτροπος ΚΟΑΠ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η υπογραφή των Συμβολαίων του νέου Επιτρόπου του Αγροτικών Πληρωμών Αντρέα Κυπριανού και του Βοηθού Επιτρόπου Αντρέα Ευαγγέλου, μετά και τη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ τα συμβόλαια συνυπέγραψαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής και οι δύο αξιωματούχοι, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ανδρέα Γρηγορίου και της Διευθύντριας του Τμήματος Γεωργίας Ανδρούλας Γεωργίου.
 
Μετά το πέρας της υπογραφής, ο Κώστας Καδής ευχήθηκε στον νέο Επίτροπο και στον Βοηθό Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «ο αγροτικός κόσμος έχει την ανάγκη της διαχρονικής και σταθερής στήριξης από την Πολιτεία».

Το Υπουργείο, σημείωσε, «υιοθετώντας και τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχτούν οι αγρότες μας, θα αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας και θα αναζωογονηθεί η κυπριακή ύπαιθρος».

Είναι όμως πολύ σημαντικό, είπε ο κ. Καδής, «αυτές οι πολιτικές να εφαρμόζονται με αποτελεσματικότητα. Αυτή είναι υποχρέωση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), ο οποίος, αν λειτουργεί αποτελεσματικά με διαφάνεια και με γρήγορες διαδικασίες, θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή και ανταπόκριση από τους ίδιους τους αγρότες και από όλους όσοι εμπλέκονται στον πρωτογενή τομέα».
 
Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο κ. Κυπριανού, «με την επαφή που είχε όλα αυτά τα χρόνια με κόσμο της υπαίθρου, γνωρίζει και έχει αφουγκραστεί τις ανάγκες του αγροτικού μας τομέα και τον τρόπο με τον οποίο αναμένουν τη στήριξη οι αγρότες μας από το Υπουργείο και από τον ΚΟΑΠ».

«Είμαι βέβαιος ότι η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητά του θα έχουν ως αποτέλεσμα την ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού, σε συνεργασία βέβαια με όλα τα στελέχη», ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «η στήριξη που θα λάβει από τον Βοηθό Επίτροπο, ο οποίος συνεχίζει από την προηγούμενη περίοδο και κουβαλά μία πάρα πολύ σημαντική εμπειρία, θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει μια ομαλή διαδοχή και να έχουμε μια πορεία αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του Οργανισμού». 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button