Πολιτική

Ανέλαβαν οι νέοι υπουργοί

Οι νέοι υπουργοί άμυνας και δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως ανέλαβαν σήμερα τα καθήκοντα τους.

Λίγο πριν το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι τελετές διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών Δικαιοσύνης και Άμυνας έπειτα από τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Τη σκυτάλη του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραλαμβάνει από τον Γιώργο Σαββίδη η Έμιλυ Γιολίτη ενώ Υπουργός Άμυνας διορίζεται ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τους διορισμούς  σε δυο σημαντικά υπουργεία. «Η κ. Γιολίτη διακεκριμένη νομικός διαδέχεται δύο καταξιωμένους Υπουργούς, τον κ. Ιωνά Νικολάου και τον Γ. Σαββίδη. Συγκεκριμένα ο κ. Νικολάου άφησε τη σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου απονομής δικαιοσύνης. Έργο που συνέχισε με την ίδια αποτελεσματικότητα ο κ. Σαββίδης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση στο τομέα της δικαιοσύνης όπως η δημιουργία νέων δικαστηρίων την επίλυση στεγαστικών προβλημάτων των δικαστηρίων αλλά και τις νομοθετικές αλλαγές.

Ο Διορισμός της κ. Γιολίτης όπως ανάφερε ο κ. Αναστασιαδης εδράζεται στη νομική της κατάρτιση και την επαγγελματική της πορεία. Τα ίδια κριτήρια ληφθηκαν υπόψη και στην περίπτωση του νέου υπουργού Άμυνας ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έκανε αναφορά στον Σάββα Αγγελίδη και Χριστόφορο Φωκαϊδη.

Ο κ. Αναστασιαδης απαρίθμησε τα έργα που έγιναν στον τομέα της άμυνας όπως ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουράς, τα έργα στις υποδομές της ΕΦ, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button