Επικαιρότητα

Ανέβηκαν οι τόνοι στην δίκη για πινακίδες

Συνεχίστηκε σήμερα η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Κώστα Λιασίδη Λογιστικού Λειτουργού στο Δήμο Πάφου από τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου , συνήγορο υπεράσπισης του διευθυντή και της μιας από τις δυο εταιρείες που κατηγορούνται για το σκάνδαλο.

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο μάρτυρας επανέλαβε πως οι καταθέσεις του στην Αστυνομία έγιναν  για να διερευνήσει όχι μόνο τις συναλλαγές συγκεκριμένης εταιρείας με τον Δήμο Πάφου, αλλά όλη την πρακτική που ακολουθούν συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί.

Τα συμπεράσματα λήφθηκαν, όπως εξήγησε, με δεδομένα τα στοιχεία που είχαν ενώπιον τους και στις περιπτώσεις όπου υπήρχε ένδειξη ότι εργασίες έγιναν κατά παράβαση των συμφωνιών.

Ο κ. Λιασίδης είπε στον κ. Αλεξάνδρου πως τον λυπεί ιδιαίτερα η προσπάθεια που καταβάλει ο δικηγόρος να του προκαλέσει σύγχυση ενώ έχει ενώπιον του τις καταθέσεις του . «Είστε θρασύτατος» ήταν η απάντηση του συνηγόρου υπεράσπισης προσθέτοντας πως ο μάρτυρας προσπαθεί να παραπλανήσει το Δικαστήριο.

Ακολούθως  ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην  μεθοδολογία που ακολούθησε όταν εντόπισε στο πλαίσιο της έρευνας του λάθος διαστάσεις ή υλικά .  Επίσης ο  μάρτυρας  ανέφερε στο Δικαστήριο πως πληρώθηκαν 121 πινακίδες που τοποθετούνταν στα σημεία που υπήρχαν κερματοδέκτες και δεν ανευρέθηκαν .

Όπως εξήγησε μόνο 22 πινακίδες εντοπίστηκαν στα σημεία των κερματοδεκτών αλλά και σε κάθε κερματοδέκτη υπήρχαν οδηγίες χρήσης οπότε δεν χρειάζονταν η παραγγελία περισσοτέρων.

O κ. Λιασίδης αναφέρθηκε και σε υπηρεσιακό σημείωμα κατόπιν οδηγιών του τότε Δημάρχου Πάφου που έτυχε έγκρισης για κατασκευή καινούργιων στεγάστρων στάσεων λεωφορείων επί της οδού Αποστόλου Παύλου και για την παραγγελία υλικών όπως 10 λαμαρινών αλουμινίου διαστάσεων 2.50Χ 1.25, 10 σωλήνων  και 10 πασαμάνων.

Στο πλαίσιο της έρευνας του, είπε, δεν εντόπισε κανένα έγγραφο που να φαίνεται ότι οι υπηρεσιακοί ενέκριναν υλικά στις επίδικες εταιρείες. Ούτε έγγραφο εντοπίστηκε σημείωσε, που να εξουσιοδοτούσε τον κατηγορούμενο πρώην δημοτικό υπάλληλο, να προβεί σε οποιεσδήποτε παραγγελίες.

Ο  συνήγορος  υπεράσπισης της εταιρείας  και του Διευθυντή της, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου υπέβαλε την θέση ότι τα υλικά αγοράζονταν από τις κρατικές αποθήκες για συγκεκριμένο σκοπό και την κατασκευή πινακίδων σε πιο φθηνή τιμή.

Ο κ. Αλεξάνδρου επανέλαβε επίσης, πως η έρευνα που διεξήχθη για την υπόθεση των πινακίδων δεν ήταν αντικειμενική και αμερόληπτη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close