Οικονομία

Ανάσα για δανειολήπτες

Στα €10 δισεκατομμύρια περίπου ανέρχεται η αξία των δανείων για τα οποία έχει ζητηθεί αναστολή δόσεων, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης σε ανάρτησή του στο Tweeter, οι δηλώσεις για αναστολή δόσεων έφθασαν τις, περίπου, 50.000. Η αναστολή δόσεων θεσπίστηκε στο τέλος Μαρτίου, στο πλαίσιο των μέτρων για μετριασμό του αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία, και αφορά δανειολήπτες που δεν είχαν καθυστερήσεις πέραν των 30 ημερών και προνοεί αναστολή δόσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Aπό τις 30 Μαρτίου (Ημερομηνία Έκδοσης του Διατάγματος για την αναστολή Δόσεων & τόκων) μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 50,000 δηλώσεις για αναστολή για δάνεια περίπου €10 δις. #Cyprus #Covid_19», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Πετρίδης.

από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Άντρο Καυκαλιά κατά την τηλεδιάσκεψη ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι στην διαβούλευση, μέσω τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής στην παρουσία του κ. Καδή επαναβεβαιώθηκαν ή και διαπιστώθηκαν συγκεκριμένα δεδομένα σε σχέση με την πολύ δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε ο αγροτικός τομέας λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από τον κορωνοϊό.

Πρόσθεσε ότι διαπιστώθηκε επίσης ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση της προηγούμενες εβδομάδες δεν αποδείχθηκαν αρκετά ώστε να προσδώσουν τη στήριξη που χρειάζεται ο αγροτικός κόσμος και ως εκ τούτου ότι απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης του αγροτικού τομέα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button