Επικαιρότητα

Ανάπλαση πυρήνα και δρόμος αλλάζουν την Γεροσκηπου

Συνεχίζονται στην Γεροσκήπου  οι  εργασίες για την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου που θα ενώνει την τουριστική περιοχή του δήμου με τον κεντρικό οικισμό.

Στόχος της τοπικής αρχής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γεροσκηπου Κυριάκο Χατζηβασίλη,  είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την τόνωση της εμπορικότητας του κέντρου. Σε μερικούς μήνες προγραμματίζεται η έναρξη των έργων και για την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του δήμου που αναμένεται να δώσει ώθηση στην περιοχή μέσα από νέες χρήσεις των σημερινών εγκαταλειμμένων  υποστατικών.

Ο συνδετήριος δρόμος αποτελούσε για χρόνια βασική επιδίωξη της τοπικής αρχής που ενώ βλέπει τα ξενοδοχεία στην τουριστική περιοχή να γεμίζουν, κάθε χρόνο, πολύ λίγοι τουρίστες ανηφορίζουν στην πλατεία του δήμου λόγο έλλειψης ασφαλούς οδικού δικτύου που θα ενώνει τις δυο περιοχές.

Ο υπό κατασκευή δρόμος μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων και κόστους 4,6 εκατομμύριων εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της εμπορικότητας της κεντρικής πλατείας αφού θα παρέχει πλέον την δυνατότητα εύκολης και σύντομης πρόσβασης των τουριστών από τα παραλιακά ξενοδοχεία στο παραδοσιακό κέντρο του δήμου.

Ο δρόμος  περιλαμβάνει δύο λωρίδες με προστατευόμενες δεξιές στροφές, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και λωρίδα πρασίνου.  Στον δήμο Γεροσκηπου , σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θεωρούν ότι μόνο η δημιουργία του δρόμου δεν αρκεί να προσελκύσουν τους τουρίστες στην πλατεία και προχωρούν στην ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα με εκτιμώμενο κόστος πέραν των δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δήμος στοχεύει τόσο στην ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα αλλά και στην ενοποίηση της τουριστικής με την οικιστική αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής  όπως είναι η Κάτω Βρύση και ο Μεσαιωνικός Αλευρόμυλος.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button