Επικαιρότητα

Ανάδειξη των αιωνόβιων δέντρων ως μνημεία της φύσης

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, συνεχίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας και υλοποίησης δράσεων που συμβάλουν στην μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο προορισμό (SMART destination) επεκτείνει την ψηφιοποίηση πληροφόρησης και την εγκατάσταση έξυπνων πινακίδων για την ανάδειξη αιωνόβιων δέντρων.

Η επαρχία Πάφου διαθέτει αρκετά αιωνόβια δέντρα σε διάφορες περιοχές γι’ αυτό η ΕΤΑΠ Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών το οποίο και ευχαριστεί θερμά, έχει αρχίσει την δημιουργία έξυπνων πινακίδων ανάδειξης των μνημείων της φύσης. Μέχρι σήμερα η καινοτόμος αυτή προσέγγιση έχει εφαρμοστεί για τον Τρέμιθο της Σίμους, ένα μνημείο της φύσης 1000 ετών, τον γνωστό “Κυπάρισσο”- ΄Aγιο Νικόλαο στον Κάθηκα 700 ετών, Ελιά 700 ετών στον Δήμο Πόλεως, Δρύ 170 ετών στο Προδρόμι, Δρυ, Πεύκο και Ελιά από 120 μέχρι 500 ετών στην κοινότητα Γιαλιάς.

Πλέον τα αιωνόβια δέντρα αναδεικνύονται μέσα από την χρήση τεχνολογίας, με έξυπνες πινακίδες πληροφόρησης, φιλικές προς το περιβάλλον οι οποίες προσφέρουν διαδραστικότητα. Ο χρήστης/επισκέπτης αφού σαρώσει αρχικά το QR code μπορεί να επιλέξει από την έξυπνη συσκευή του την γλώσσα της αρεσκείας του, ενώ του προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληροφόρησης. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, παρέχεται πληροφόρηση για το κάθε δέντρο, για την προστασία των δασών, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα δέντρα στον άνθρωπο και στην φύση, ο κύκλος ζωής των δέντρων, συμβουλές για την διατήρηση και προστασία της φύσης κ.α, καθώς και πλούσιο, φωτογραφικό υλικό , video, 360 περιήγηση κ,α.

Τις επόμενες βδομάδες ολοκληρώνεται η υλοποίηση της τέταρτης φάσης δημιουργίας έξυπνων πινακίδων η οποία περιλαμβάνει άλλα 20 σημεία ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την επαρχία από σύνολο μέχρι σήμερα 50 πινακίδων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button