Επικαιρότητα

Αμφισβητούν τα στοιχεία στην Γεροσκήπου

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης υποστήριξε ότι η μελέτη για την  μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έλαβε υπόψιν τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα του δήμου του.

Σε διάσκεψη τύπου που συγκάλεσε σήμερα απάντησε στην θέση του υπουργείου εσωτερικών ότι ο Δήμος Γεροσκήπου είναι σήμερα ο 5ος ακριβότερος αστικός Δήμος της Κύπρου. Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών ο δημότης της Γεροσκήπου για τις υπηρεσίες που του προσφέρονται σήμερα επιβαρύνεται ετησίως με 459 ευρώ ενώ στο ενδεχόμενο συνένωσης με τον Δήμο Πάφου η επιβάρυνση για τις ίδιες ή και ποιοτικότερες υπηρεσίες θα μειωθεί κατά 57% στα 192 ευρώ.

Αντίθετα ο δήμαρχος  Γεροσκήπου υποστήριξε ότι ο δήμος του  είναι 10ος στα έσοδα στο σύνολο των 30 δήμων,  8ος στο πρωτογενές πλεόνασμα στο σύνολο των δήμων και το ποσοστό ίδιων εσόδων επί του συνόλου των εσόδων είναι εξαιρετικά ψηλό 79,7%. Διατύπωσε επίσης την θέση ότι  παρά το γεγονός ότι είναι τουριστικός δήμος, η μισθολογική του δαπάνη ανέρχεται μόλις στο 34% επί του συνόλου των δαπανών και είναι αρκετά κάτω από τον μέσο όρο 41,3% και ότι οι κατά κεφαλήν δαπάνες του ανά κάτοικο υπερβαίνουν τον μέσο όρο, όχι τόσο γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες οικονομίες κλίμακας, αλλά γιατί ο Δήμος έχει αξιοσημείωτες παροχές και υπηρεσίες προς τους δημότες του.

Ο Μιχάλης Παυλίδης επανέλαβε την θέση του δήμου του ότι είναι προς όφελος της επαρχίας αλλά και της  μεταρρύθμισης ευρύτερα αν δημιουργείτο ο δήμος ανατολικής Πάφου με την συνένωση του δήμου Γεροσκηπου με τις κοινότητες στα ανατολικά του, μέχρι τα Μανδρια, και την συνένωση στο δήμο Πάφου των κοινοτήτων που βρίσκονται στα δυτικά του.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button