Επικαιρότητα

Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο Χλώρακας

Πέντε παράλληλοι κυματοθραύστες θα κατασκευασθούν στο παραλιακό μέτωπο Χλώρακας. Το  έργο αφορά στην κατασκευή έργων προστασίας και βελτίωσης τμήματος του παραλιακού μετώπου Χλώρακας . Το έργο ανατέθηκε, μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.» έναντι δαπάνης 4,16 εκατ. Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, και με διάρκεια κατασκευής ολοκλήρωσης του,  στους 24 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός μεταφορών που παρέστη στην τελετή Γιαννης  Καρούσος σημείωσε πως το έργο αυτό, είναι  ένα έργο το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το  είχε θέσει μέσα στις προτεραιότητες του για την Επαρχία της Πάφου.

Το έργο συνέχισε, αφορά μέτρα βελτίωσης και προστασίας του παραλιακού τμήματος στα δημοτικά όρια της κοινότητας Χλώρακας που βρίσκεται μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων StGeorge και LauraTα βασικά στοιχεία του έργου είναι η κατασκευή πέντε παράλληλων κυματοθραυστών 70 μέτρων περίπου , κατασκευή ράμπας ανέλκυσης / καθέλκυσης σκαφών, η προσαρμογή δύο υφιστάμενων προβόλων , και η κατεδάφιση υφιστάμενου μόλου/ κυματοθραυστών.  Το συγκεκριμένο έργο συνέχισε, θα βελτιώσει το παραλιακό μέτωπο της Χλώρακας και την τουριστική εμπειρία των επισκεπτών του.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν ως Υπουργείο όλες τις Επαρχίες και πως όλα τα έργα που είχε εξαγγείλει ο ΠτΔ θα τα προχωρήσουν ώστε να μπουν σε στάδιο και σε πορεία υλοποίησης.

Εξάλλου  ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο της Χλώρακας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη που επέλεξε να μπεί ως προτεραιότητα αυτό το έργο στους προϋπολογισμούς του Κράτους. Επίσης τις ευχαριστίες του εξέφρασε και προς τον Υπουργό Μεταφορών που προέρχονταν από την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι ευαισθητοποιημένος στα έργα των Δήμων και των κοινοτήτων. Το έργο είπε, ξεκινά μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών  και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προιόν της Χλώρακας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button