Περιβάλλον

Ακόμη πιο ψηλά ο υδράργυρος

Καμίνι θα είναι και σήμερα η Κύπρος με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό και στα ορεινά να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς και στους 34 αντίστοιχα, ενώ ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών βρίσκεται σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού».

Όπως ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση το Τμήμα Μετεωρολογίας, σήμερα 6 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 11:00-17:00 θα βρίσκεται σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση, καθώς η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 34 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Σε ανακοίνωσή του για την Πέμπτη το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι παραμένει ο «Κόκκινος Συναγερμός» όσον αφορά τον κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς και επισημαίνει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Καλεί, επίσης, το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button