Υγεία

Ακολουθούν οι άνω των 80

Με βάση το σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech έναντι του SARSCoV-2, που άρχισαν την Κυριακή, μετά τα Θεοφάνια αναμένεται να αρχίσει ο εμβολιασμός ηλικιωμένων ατόμων άνω το 80 ετών στα κέντρα εμβολιασμών,  βάσει της ενημέρωσης που έτυχε το ΚΥΠΕ από τη Συντονίστρια στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας Αναστασία Ανθούση.
 
Αφού ανέφερε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η πρώτη κατηγορία στην οποία διατίθεται το εμβόλιο είναι οι ένοικοι των οίκων ευγηρίας και των εργαζομένων σε αυτούς και οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων που έρχονταν σε επαφή με ασθενείς COVID-19, είπε ότι το επόμενο στάδιο είναι οι εμβολιασμοί στα κέντρα εμβολιασμών τον Ιανουάριο, για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών.
 
Διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμοί τα κέντρα εμβολιασμών θα γίνονται μετά από διευθέτηση ραντεβού, η οποία στοχεύει στην ορθή διαχείριση του εμβολίου, δηλαδή ότι μετά την 21
η πρώτη ημέρα θα γίνεται η επαναληπτική δόση και για σκοπούς φαρμακοεπαγρύπνησης.
  
Ερωτηθείσα εάν υπάρχει επάρκεια δόσεων ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα εμβολιασμών, είπε πως οι ποσότητες εμβολίων που περιλαμβάνουν οι παραγγελίες συμβολαίων που έκανε το Υπουργείο Υγείας είναι πέραν της ικανοποιητικής κάλυψης όλου του πληθυσμού.
 
Πρόσθεσε πως με βάση το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα παραδόσεων θα έρχονται οι δόσεις εμβολίου σε εβδομαδιαία βάση.
 
Επεσήμανε ακολούθως ότι στο παρόν στάδιο έχουμε μόνο το αδειοδοτημένο εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, τον Ιανουάριο αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Moderna στη διάθεση του οποίου συμμετέχει και η Κύπρος.
 
Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Υγείας συμμετέχει σε άλλες τέσσερις διαδικασίες εκ των οποίων η μία είναι η AstraZeneca, η άλλη είναι της Janssen Pharmaceutica NV/Johnson & Johnson  και αναμένουμε ένδειξη πότε θα ολοκληρωθεί η αδειοδότηση τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button