Επικαιρότητα

Αιχμές κατά αστυνομίας για φόνο Βρετανού

Αιχμές κατά της αστυνομίας για τον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Βρετανού Robert James Birch στις 24 Ιουνίου 2018  στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας  διατύπωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Δημήτρη Ιλιτζιδη.

Ο δικηγόρος κ. Ματσας άφησε να νοηθεί ότι κατά την διερεύνηση δεν έχει ληφθεί δείγμα αίματος από τον κατηγορούμενο προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης ή ενδεχομένως και άλλων ουσιών.

Ο 35χρονος  Δημήτρης Ιλιτζίδης   αντιμετωπίζει κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch και το αδίκημα της απόπειρας φόνου σε βάρος 32χρονου που τον συνόδευε το μοιραίο βράδυ.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση  του Πολύκαρπου Μουτζούρη υπάλληλου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Ο μάρτυρας είπε, πως η ένταση της φωτεινότητας στο σημείο του δυστυχήματος ήταν τέτοια που ο οδηγός είχε την δυνατότητα να διακρίνει πεζούς από απόσταση 60 μέτρων αφού υπήρχαν στην περιοχή δύο πάσσαλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Ακόμη και με μαύρα ρούχα να ήταν οι πεζοί, εκτίμησε, ο οδηγός θα μπορούσε να τους αντιληφθεί.  Ακολούθησε η μαρτυρία του  Λοχία Χαράλαμπου Αναστάση που υπηρετεί στην Τροχαία Πάφου ο οποίος υπέδειξε σε φωτογραφίες  τις ζημιές που υπέστη το εμπλεκόμενο όχημα κατά το δυστύχημα.

Κατέθεσε επίσης ο  αστυφύλακας Παναγιώτης  Χατζηκυριάκου ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου.
Ο μάρτυρας αναγνώρισε μέσω φωτογραφικού υλικού που του παρουσίασε η κατηγορούσα αρχή τις υποδείξεις σκηνών από μέρος του κατηγορούμενου Δημήτρη Ιλιτζίδη ενώ αναφέρθηκε στην διαδρομή που ακολούθησαν αυτός και ο συνάδερφος του  βάση και της διαδρομής που προηγουμένως είχαν ακολουθήσει οι δυο Βρετανοί από την μπυραρία μέχρι το σημείο του θανάσιμου τραυματισμό του ενός και τον τραυματισμό του δεύτερου.

Συγκεκριμένα είπε πως η διαδρομή ήταν 850 μέτρα τα οποία διένυσαν σε χρόνο 11  λεπτών περίπου. Στην συνέχεια σημείωσε, επέστρεψαν πίσω με τα πόδια τους προς την αντίθεση κατεύθυνση δηλαδή μέχρι την μπυραρία όπου ξεκίνησε ο καυγάς, όπου, όπως είπε, καθόλη την διάρκεια της διαδρομής έπαιρναν  μετρήσεις της απόστασης.

Στην συνέχεια σημείωσε ο κ. Χατζηκυριάκου με το υπηρεσιακό όχημα και με μέση ωριαία ταχύτητα 50 km/h διένυσαν την πιο πάνω απόσταση όπου διαπίστωσαν ότι ο χρόνος για να καλύψουν την πιο πάνω υπόθεση ήταν 1.38. Ακολούθως είπε ο μάρτυρας στις 27.6.18 στις 15.40 μετέβηκε στην Πέγεια και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας όπου η συνοδός του κατηγορούμενου τους υπέδειξε το σημείο που κτυπήθηκαν οι Βρετανοί από  το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Δημήτρης Ιλιτζίδης, κατόπιν γραπτής της συγκατάθεσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close