Πάφος

Αθλητές από πενήντα χώρες στον μαραθώνιο της Πάφου

Αν και οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν κατά τον τερματισμό των δρομέων η εκκίνηση του Μαραθωνίου της Πάφου δόθηκε κάτω από αντίξοες  καιρικές συνθήκες, με έντονη βροχόπτωση.

 

Η μεγάλη   διαδρομή  είχε ως χώρο εκκίνησης  την  Πέτρα του Ρωμιού,  και οι δρομείς τερμάτισαν  στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, στο πλαίσιο του 23ου Logicom Cyprus Marathon. Οι άλλοι τρεις αγώνες (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ και οικογενειακός δρόμος 5 χλμ) ξεκίνησαν και  τερματίσαν  στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.  

 

Ακολουθώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο των αγώνων που έτυχε έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας , σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, ο φετινός Μαραθώνιος περιορίστηκε στις 1.650 συμμετοχές, ενώ η διοργάνωση του 2019 είχε συγκεντρώσει  3.500 δρομείς.  Φέτος οι ξένοι δρομείς προέρχονταν  από 50 διαφορετικές χώρες. 

 

Ο Logicom Cyprus Marathon, προστίθεται στην ανακοίνωση,  έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος ενώ συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού σε ολόκληρη την επαρχία.
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής Μαραθώνιος 
Logicom Cyprus Marathon ήταν  αφιερωμένος στον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη νικητή του 50ου Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

 

Όλοι οι δρομείς τιμήθηκαν  με αναμνηστικό μετάλλιο που φέρει την προσωπογραφία του Στέλιου Κυριακίδη ενώ ο πρώτος νικητής και η πρώτη νικήτρια στο Μαραθώνιο δρόμο  στεφανώθηκαν  με επιχρυσωμένα στεφάνια ελιάς τα οποία έφθασαν από το Μαραθώνα προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button