Επικαιρότητα

Αθάνατοι ήρωες της Τσάδας

Δεν έχουμε την πολυτέλεια εφησυχασμού , ιδιαίτερα σήμερα που οι προκλήσεις διαδέχονται η μια την άλλη ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων.

Η Αννίτα Δημητρίου μιλούσε στην Τσάδα όπου τελέσθηκε το μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Βλαδίμηρου Ηρακλέους, Ανδρέα Χριστοδούλου και Ηρόδοτου Σάββα. Η κα. Δημητρίου σημείωσε ότι καμμιά απραξία δεν δικαιολογείται ειδικά με όσα παράνομα επιχειρούνται διαρκώς από την Τουρκία για δημιουργία νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο, την Καρπασία και την ΑΟΖ.

Η πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων σημείωσε ότι θα πρέπει ακούραστα και εντατικά να συνεχίσουμε τις προσπάθειες αξιοποιώντας όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε επίπεδο Η.Ε. Να ενεργοποιήσουμε, κατέληξε, τον διεθνή παράγοντα, μέσα από κάθε βήμα, αναδεικνύοντας συνεχώς το Κυπριακό πρόβλημα με στόχο την αναχαίτιση των μεθοδεύσεων της Άγκυρας για εκτροπή από την συμφωνημένη βάση λύσης. 

Για τους τέσσερεις ήρωες της Τσαδας, τον Ευαγόρα Παλληκαριδη, τον τελευταίο ήρωα της ΕΟΚΑ που ανέβηκε στο ικρίωμα της αγχόνης, τον Βλαδίμηρο Ηρακλέους και τον Ανδρέα Χριστοδούλου που θυσιάσθηκαν κατά τις διακοινοτικές ταραχές και τον Ηρόδοτο Σάββα που εκτελέσθηκε από Τούρκους στρατιώτες στην διάρκεια του δευτέρου γύρου της εισβολήςη Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι ορθώνουν περήφανα το ηρωικό τους μεγαλείο και μας διδάσκουν Ελληνική ιστορία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button