Αθλητικά

Αγώνες μικρών κρατών

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 19ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα διεξαχθούν στη Μάλτα από 29 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου, έχει ήδη αρχίσει.

Η κυπριακή αποστολή αναχωρεί για το Νησί των Ιπποτών την Κυριακή με δύο πτήσεις.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, Πολύβιο Αλεξάνδρου, η πρώτη με περίπου 170 άτομα που είναι ναυλωμένη θα αναχωρήσει στις 2.55 το πρωί της Κυριακής, και η δεύτερη με περίπου 90 άτομα στις 12.20 το μεσημέρι, της ίδιας μέρας. Άλλα 25 περίπου άτομα της αποστολής, θα μεταβούν στη Μάλτα με άλλες πτήσεις, είτε προερχόμενοι από άλλες χώρες, είτε από την Κύπρο λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Η Κύπρος θα λάβει μέρος στους ΑΜΚΕ σε όλα τα αθλήματα, αριθμώντας 187 αθλητές και αθλήτριες,  αριθμός ρεκόρ για οποιαδήποτε προηγούμενη κυπριακή αποστολή σε αγώνες που διοργανώθηκαν εκτός Κύπρου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δέκα αθλήματα: Αντισφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Καλαθόσφαιρα 5Χ5 και Καλαθόσφαιρα 3Χ3, Κολύμβηση, Ιστιοπλοΐα, Ράγκμπι, Στίβος, Σκοποβολή, Σκουός, και Τζούντο.

Μόνο σε τρία αθλήματα, στο Ράγκμπι (Γ),  στο διπλό Τραπ και στο διπλό Σκουός (Γ), η κυπριακή αποστολή δεν έχει συμπληρώσει ομάδα.

H αποστολή της Κύπρου διεκδικεί 122 χρυσά μετάλλια από τα 125 που θα δοθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Κύπρος κατεβάζει ομάδα στο Ράγκμπι (Α), ενώ μετά από αρκετά χρόνια θα έχει ομάδα και στην Ιστιοπλοΐα, με κάποια αγωνίσματα μάλιστα να αφορούν πιο μικρές ηλικίες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αθλητές από 14 ετών μέχρι αθλητές με πρόσφατη Ολυμπιακή συμμετοχή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button