Αθλητικά

Αγώνας τριάθλου στην Πάφο

Την Κυριακή, 30 Απριλίου επιστρέφει το Pafos Triathlon, αγώνας που διοργανώνεται από το Δήμο Πάφου και την Αctivate Cyprus η οποία ειδικεύεται, με μεγάλη επιτυχία, στις ποδηλατικές και τριαθλητικές διοργανώσεις.

Ο Δήμος Πάφου ετοιμάζεται να υποδεχθεί για μια ακόμη φορά αθλητές από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα, το Pafos Triathlon 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου, στην παραλία «Αλυκές» και αποτελεί τον πρώτο αγώνα τριάθλου στην Κύπρο την τρέχουσα χρονιά.

O αγώνας αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής απόστασης αλλά και κριτήριο για την επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα από την Ομοσπονδία Τριάθλου.

Στην Ολυμπιακή απόσταση οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 1.5χλμ κολυμπώντας, 40χλμ ποδηλατώντας και 10χλμ τρέχοντας, ενώ στην άλλη κατηγορία της διοργάνωσης, τη Σπριντ, όσοι λάβουν μέρος θα κάνουν τις μισές αποστάσεις (750μ. Κολύμβηση, 20χλμ Ποδηλασία και 5χλμ Τρέξιμο).

Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν τριψήφιος αριθμός αθλητών, από Κύπρο και εξωτερικό, τόσο στην ατομική όσο και στην ομαδική κατηγορία.

Εκκινήσεις αγώνων: 7.15 – Διαδρομή Σπριντ και στις 8.00 Ολυμπιακή Διαδρομή

Τη διοργάνωση στηρίζει το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button