Επικαιρότητα

Αγώνας για το ειδικό σχολείο Θεοσκεπαστης

Αγωνιώδη έκκληση για να λειτουργήσει και φέτος καλοκαιρινό σχολείο στο ειδικό σχολείο Παναγίας Θεοσκεπαστης απευθύνει ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του σχολείου Μάριος Κονιωτης.

Ο κ.Κονιωτης εξήγησε ότι η λειτουργία αυτού του καλοκαιρινού σχολείου έχει ένα μεγάλο πρακτικό όφελος για τα παιδιά τα οποία θα συνεχίσουν τις θεραπείες τους και συνεπώς δεν θα ξεχάσουν ότι έχουν διδαχθεί περιοριζόμενα δυο μήνες στα σπίτια τους. Ο Μάριος Κονιωτης σημειώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια που δεν λειτουργούσε το καλοκαιρινό σχολείο είχε διαπιστωθεί ότι τα παιδιά με την έναρξη της νέας χρονιάς χρειάζονταν δυο περίπου μήνες προκειμένου να φτάσουν στο επίπεδο της χρονιάς που είχε ολοκληρωθεί.

Το πρόβλημα, εξήγησε , είναι ότι το υπουργείο παιδείας που χορηγεί την λειτουργία του σχολείου, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον δήμο Πάφου, δεν καλύπτει 100% τα έξοδα λειτουργίας. Σύμφωνα με τον κατάλογο εξόδων που παρουσίασε ο κ.Κονιωτης για την λειτουργία του σχολείου με 28 παιδιά που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον θα χρειαστούν γύρω στις 28 χιλιάδες ευρώ και το υπουργείο θα παραχωρήσει 15 μέχρι 20 χιλιάδες ευρώ. Ο σύνδεσμος γονέων έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα προκειμένου να συγκεντρώσει το υπόλοιπο πόσο που χρειάζεται για την λειτουργία του σχολείου τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων εξήγησε  ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αφορά στους μισθούς των εργαζομένων, συνοδών, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και μουσικοθεραπειών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button