Επικαιρότητα

Αγώνας για τα Κόκκινα

Επιστολές στον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον ηγέτη των Τ/Κ αποστέλλει η επιτροπή για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων της Τυλληριας με άμεση απαίτηση να ανοίξει η δίοδος μέσω του θύλακα των Κοκκίνων.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκα περιφερειακή σύσκεψη  για συντονισμό των ενεργειών για τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

Ο  πρόεδρος της Επιτροπής για τη διάνοιξη οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός, ανέφερε πως λήφθηκε απόφαση να σταλούν επιστολές  προς όλες τις κατευθύνσεις και σε πρώτο στάδιο επιστολή για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί, τους αρχηγούς των κομμάτων , ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών, τους Πρέσβεις των πέντε μονίμων του Συμβουλίου Ασφαλείας και εκπροσώπους της Ε.Ε.

Έγιναν σκέψεις, είπε ο Ανδρέας Καρος  και για την διοργάνωση διαφόρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων  από κοινού με τους Τουρκοκυπρίους, στις ελεύθερες περιοχές, στα κατεχόμενα ακόμη και στη νεκρή ζώνη.

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους ανέφερε  πως θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των Κοκκίνων και όλοι οι αρμόδιοι να στρέψουν την προσοχή τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή στο κοινοτικό συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Στη χθεσινή  σύσκεψη συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, οι κοινοτάρχες Γιαλιάς, Αργάκας, Αγίας Μαρίνας, Πωμού, Παχύαμμου, Κάτω Πύργου Τηλλυρίας,  καθώς και κοινοτάρχες κατεχόμενων χωριών και εκπρόσωποι των επιτροπών για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button