Επικαιρότητα

Αβοήθητο αγοράκι στην Έμπα

Φωνή απόγνωσης από την οικογένεια ενός τετράχρονου αγοριού στην Έμπα που πάσχει εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση του τύπου σπαστικής διπληγίας.

Το αγοράκι που αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα όπως μειωμένη όραση και πρόβλημα στο ισχίο δεν έχει  αποκλειστική συνοδό στο νηπιαγωγείο . Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της σχολικής εφορείας Έμπας το παιδάκι αυτό που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και που χρειάζεται βοήθεια ακόμη και στην κατάποση της τροφής επιτηρείται πλέον από συνοδό στο σχολείο που  φροντίζει και άλλα παιδιά με διαφορετικά προβλήματα με αποτέλεσμα η κατάσταση του μικρού Νικόλα αντί να βελτιώνεται να επιβαρύνεται συνεχώς.

Οι γονείς του τετράχρονου Νικόλα απέστειλαν επιστολή στους αρμόδιους ζητώντας να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Κατάλληλες συνθήκες φοίτησης , παραχώρηση εξειδικευμένου εξοπλισμού και κυρίως την τοποθέτηση αποκλειστικού συνοδού για τον τετράχρονο που θα τον βοηθά στην ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών άλλα και θα στηρίζει την πολύπλευρη προσπάθεια αυτοεξυπηρέτησης του.

Σημειώνεται ότι το παιδάκι παραμένει στο σπίτι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς η σχολική εφορεία και το υπουργείο επιμένουν να μην ορίζουν αποκλειστικό συνοδό για το αγοράκι. 

Οι γονείς και τα μέλη της οικογενείας του τονίζουν ότι με πόνο ψυχής κρατούν το παιδί στο σπίτι στερώντας του γνώσεις και εφόδια αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αφού στο σχολείο  δεν του δίνεται η ανάλογη προσοχή και φροντίδα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button