Πολιτική

Αβέρωφ Νεοφύτου: Να δώσουμε για να πάρουμε

Θέλω να απαλλαχτώ από την τουρκική κατοχή, τα κατοχικά στρατεύματα, τις καταραμένες συνθήκες εγγυήσεων του ’60, να πάρω εδάφη πίσω, τη Μόρφου, τα Βαρώσια και άλλες περιοχές, θέλω μια δίκαιη διευθέτηση του περιουσιακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «για να τα πάρω όλα αυτά, χρειάζεται να δώσω στους Τουρκοκύπριους την πολιτική ισότητα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απηύθυνε πρόσκληση προς την ηγεσία του ΑΚΕΛ «να συναντηθούμε σύντομα, να μιλήσουμε για το μέλλον του τόπου, γιατί εθνική προτεραιότητα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή».

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος είχε σήμερα συναντήσεις με Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, και την Πρέσβειρα της Ολλανδίας, Elke Merks – Schaapveld, επεσήμανε σε δηλώσεις του πως «εμείς χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον του διεθνούς παράγοντα. Εμείς βλέπουμε θετικά το ότι χώρες  -μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενδιαφέρονται για το Κυπριακό. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό γιατί χωρίς το διεθνές ενδιαφέρον δεν μπορεί ποτέ να λυθεί το Κυπριακό».

Είπε ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, πως «είμαστε θετικοί, θετικότατοι, να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Το πρόβλημα είναι να περνά ο χρόνος και να χρειαστούν χρόνια και άλλες δεκαετίες για την επίλυση του Κυπριακού». «Ύστερα από 47 χρόνια αδιέξοδα, το να ακούω φωνές που ανησυχούν μπας και λυθεί το συντομότερο δυνατό το κυπριακό, εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο», ανέφερε.
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε πως θέλει για οποιοδήποτε θέμα ν’ ακούει τι θέλουμε και πως μπορούμε να το πετύχουμε. «Κουράστηκα στην πολιτική εδώ και δεκαετίες για όλα τα ζητήματα, από το Κυπριακό μέχρι την οικονομία, μέχρι εσωτερικά ζητήματα ν’ ακούω από το πρωί μέχρι το βράδυ το τι δεν θέλουμε. Δεν είναι λύση στο πρόβλημα με το να επαναλαμβάνουμε καθημερινά τι δεν θέλουμε», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε πως «δεν λύνεται κανένα πρόβλημα με το να απορρίπτουμε πάντα οποιεσδήποτε ιδέες ή απόψεις στην προσπάθεια της επίλυσης ενός προβλήματος. Και για αυτό το ζήτημα, ξέρω ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και ως Συναγερμός, τι θέλω για το Κυπριακό».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button