Πάφος

Ήρθε με ένα σαπιοκάραβο στον άντρα της

Η 31χρονη πολύτεκνη μητέρα από την Συρία είχε έρθει στην Κύπρο για να «σμίξει» με τον σύζυγο της πάνω σε ένα σαπιοκάραβο, όπως αναφέρει ανακοίνωση της υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται αποτροπιασμός για το έγκλημα ενώ αφήνονται αιχμές για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

Όπως σημειώνεται, η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις αρμόδιες Αρχές στην Κύπρο να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ελλείψεις του συστήματος κρατικής υποστήριξης για τις γυναίκες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η άτυχη 31χρονη είχε επιβιβαστεί μαζί με τα πέντε παιδιά της, από τον Λίβανο, σε ένα ξύλινο σκάφος με δεκάδες άλλους πρόσφυγες για να φτάσει στην Κύπρο και να επανενωθεί με τον σύζυγο της.

Κατά την πρώτη συνάντηση της Ύπατης Αρμοστείας με την 31χρονη κατά τη διάρκεια παραμονής της στο Κέντρο Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά, πριν από ενάμισι χρόνο όταν και έφτασε στην Κύπρο,  είχε αναγνωριστεί ως δυνητικό θύμα ενδοοικογενειακής βίας και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές για να εξασφαλιστεί η προστασία της.

Με τη βοήθεια δικηγόρου ΜΚΟ, υπέβαλε την τελευταία καταγγελία της, αφού έλαβε γραπτές απειλές θανάτου, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, σημειώνει η ανακοίνωση, ωστόσο παρά τον σοβαρό κίνδυνο, ο σύζυγός της, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, απελευθερώθηκε μέσα σε 48 ώρες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button