Κύπρος

Έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία…

Όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, ειδικά τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΔΙΑΣ» το βράδυ της 18ης Ιουλίου 2021, μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να μείνουν. Δυστυχώς.

 

Δυστυχώς, γιατί όλο αυτό το διάστημα αφήσαμε μέσα στην κοινωνία μας να εκτραφεί ένα θηρίο, που για τρίτη φορά μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο, είδαμε το πως μπορεί να συμπεριφερθεί και τι μπορεί να προκαλέσει στο πέρασμα του. Πριν λίγους μήνες ήταν τα επεισόδια που προκλήθηκαν στη Λεμεσό, στη λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως, στην πλατεία Διοικητηρίου, στον Κάψαλο, κλπ., μετά από μια διαμαρτυρία.

Ακόμη πιο πρόσφατα, τα επεισόδια στη λεωφόρο Στασίνου, στους γύρω δρόμους και στο πάρκο Κολοκάση.. και πάλι απόρροια μιας διαμαρτυρίας. Και φθάνουμε στο χθες, για όλα αυτά που όλοι είδαμε και ακούσαμε, μέσα και έξω από τον «ΔΙΑ». Ένα βομβαρδισμένο τοπίο, γης μαδιάμ.. Φωτιές σε οχήματα, βανδαλισμοί περιουσιών, πετροπόλεμος, σπάσιμο τζαμαριών, παντού γυαλιά σπασμένα.. και ένας πυρσβεστήρας, που για καλή τύχη του φύλακα, υπήρχε μέσα στο κουβούκλιο. Η παρολίγον τραγωδία που το βράδυ της Κυριακής, συγκλόνησε την Κύπρο. Τραυματίες πολλοί, ευτυχώς όμως, δεν θρηνήσαμε κανέναν συνάνθρωπο μας. Τουλάχιστον, όχι χθες. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως μια παλαιική αντίδραση, μια διαμαρτυρία, μια πορεία, θα είχε αυτή την τραγική κατάληξη. Σεβόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώσει και να διαμαρτυρηθεί κόσμια και ειρηνικά.

Δεν μπορεί όμως μια μικρή ομάδα αντικοινωνικών στοιχείων και ταραξιών να βεβηλώνουν και να προκαλούν ζημιές στις περιουσίες των πολιτών. Η κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Για αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπιστούν όλοι οι υπεύθυνοι και οι ηθικοί αυτουργοί και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχει χώρος για βία. Την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε με κάθε κόστος.

Νίκος Σολομού

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button