Πάφος

Έφτασε το οικολογικό λεωφορείο

Ο δήμος Πάφου παρέλαβε το  πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Κύπρο. Για να λειτουργεί έχει εγκατασταθεί σταθμός για την φόρτιση των μπαταριών του.

Η επίσημη παραλαβή και παρουσίαση του οχήματος, θα πραγματοποιηθεί αύριο  Τετάρτη 1 Ιουλίου και ώρα 11.30 π.μ., στον χώρο στάθμευσης πίσω από τον παλιό Αστυνομικό Σταθμό (απέναντι από τον Πολυχώρο «Αττικόν»).

Το όχημα, συνολικού κόστους 260.000 ευρώ περίπου, είναι χωρητικότητας 22 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές θα αρχίσουν άμεσα.

Το  λεωφορείο θα  κυκλοφορεί σε ειδικές «πράσινες διαδρομές», που σχεδιάστηκαν ειδικά για την ανάδειξη των πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων της πόλης και θα είναι δωρεάν για το κοινό, ντόπιους και τουρίστες.

Θα διέρχεται μέσα από τους κύριους δρόμους και τα αξιοθέατα του παραδοσιακού ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς και από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κάτω Πάφου.

Η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A«Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», με συνολικό  προϋπολογισμό €1.262.200,00 εκ των οποίων το ποσό των 336.000,00 € αντιστοιχεί τον Δήμο Πάφου. Στο έργο συμμετέχουν επίσης   οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Αραδίππου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close