Επικαιρότητα

Έφτασε η ώρα για το Παφιτικο Καρναβάλι

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το «Παφίτικο Καρναβάλι», που θα πραγματοποιηθεί από αύριο 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου 2019.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά είναι:

Είσοδος Βασίλισσας Καρναβαλιού με τους BONEY M. – Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου -5.30μ.μ.

Την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 5.30μ.μ., στη Λεωφόρο Γ. Διγενή θα γίνει η πανηγυρική είσοδος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού – «Afro Queen», με τη συνοδεία της Σχολής Χορού Jake Αθανασιάδη και της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Kennedy.

Ακολούθως, γύρω στις 6.00μ.μ., θα αρχίσει το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Συναυλία του θρυλικού Συγκροτήματος BONEY M. Στον χώρο της εκδήλωσης, θα προσφέρεται ζιβανία και διάφορα συνοδευτικά, από την εταιρεία ΛΟΕΛ.

Αποκριάτικος Χορός – Παρασκευή 8 Μαρτίου – 8.00 μ.μ.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “Annabelle”, ο Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Πάφου, που απευθύνεται μόνο σε μεταμφιεσμένους ενήλικες. Στο πλαίσιο του χορού, θα εμφανιστεί το Μουσικό Σχήμα «ΠΑΠΙΓΙΟΝ». Είσοδος με Φαγητό και απεριόριστο ποτό 25 ευρώ.

Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση – Σάββατο 9 Μαρτίου – 3.00 μ.μ.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο, η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων. Πριν την έναρξη της Παρέλασης, στις 2.30μ.μ., η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα ενισχύσει την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με αποκριάτικες μελωδίες.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή, στην Αποκριάτικη Παρέλαση θα πρέπει να προσκομίσουν την αίτηση συμμετοχής τους, άμεσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων

Ο Δήμος Πάφου, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Παφίτικου Καρναβαλιού», θα υπάρξουν οι πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Είσοδος Βασιλιά Καρνάβαλου, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Λόγω της Εισόδου στην πόλη, της « Βασίλισσας του Καρναβαλιού -Afro Queen », την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 4.45 μ.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ., η κυκλοφοριακή κίνηση θα είναι δυνατή πριν το ύψος της 1ης Απριλίου (παρά τη CYTA), κλειστή θα είναι και η Γρηγόρη Αυξεντίου (ύψος της εισόδου της Αστυνομικής Διεύθυνσης). Η Ευαγόρα Παλληκαρίδη ,στο ύψος της Πλατείας Κέννετυ θα είναι κλειστή την ώρα της διέλευσης της Βασίλισσας του Καρναβαλιού (5.30 μ.μ.) και μέχρι τις 8.00μ.μ.

– Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων, Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Η κυκλοφοριακή κίνηση κατά την Αποκριάτικη Παρέλαση, το Σάββατο 9 Μαρτίου, από τη 01.00 μ.μ., μέχρι τις 06.00 μ.μ., δεν θα είναι δυνατή στους πιο κάτω δρόμους:

Λεωφόρος Ποσειδώνος (από το ύψος του Ξενοδοχείου “AMPHORA”), Ιάσωνος (από τη διασταύρωση Αγίου Αντωνίου).

Διονύσου, Αρτέμιδος, Αλκμήνης (από τη διασταύρωση με την οδό Λήδας), Αποστόλου Παύλου (από τη διασταύρωση της οδού Λήδας) και από το ύψος του Δημοτικού Περιπτέρου προς καφετέρια «Λιμάνι».

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν να προσεγγίζουν τους εν λόγω δρόμους και να χρησιμοποιούν άλλες κατευθύνσεις για τον προορισμό τους.

Ο Δήμος Πάφου, απολογείται για την όποια ταλαιπωρία του κοινού.

Το καρναβάλι στην Πεγεια

Είναι γεγονός ότι για κάποια χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, μας έλειψε το καρναβάλι της Πεγειας. Τα τελευταία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο Πεγειας όχι μόνο έχει επαναφέρει τις εκδηλώσεις αλλά προσπαθεί συνεχώς να τις αναβαθμίζει. Την Τσικνοπέμπτη στις 3 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του δήμου θα πραγματοποιηθεί η είσοδος του βασιλιά Καρνάβαλου. Ο Πεγειωτης βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει αρκετή «φασαρία» αφού θα ακολουθησει τρικούβερτο γλέντι με φαγητό και ποτό. Οι του δήμου Πεγειας φρόντισαν να οργανώσουν νωρίς, στις 3 το απόγευμα, την δική τους εκδήλωση για να μην συμπέσει με την εκδήλωση του δήμου Πάφου. Η καρναβαλιστικη παρέλαση του δήμου Πεγειας θα πραγματοποιηθεί στην λεωφόρο του Κόλπου των Κοραλιων στις 3 το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου.

Καρναβάλι στην Πόλη Χρυσοχους

Ο δήμος Πόλεως Χρυσοχους συνεχίζει και φέτος την παράδοση διοργανώνοντας καρναβαλιστικες εκδηλώσεις από την τσικνοπέμπτη μέχρι και την καθαρά δευτέρα. Ο δήμος Πόλεως που αποτελεί την «πρωτεύουσα» του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχους και οι κάτοικοι όλων των κοινοτήτων της περιοχής αλλά και αρκετοί ξένοι συμμετέχουν κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του δήμου, κυρίως τις εκδηλώσεις της καθαρας δευτέρας.

Η καρναβαλιστικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11 το πρωί κοντά στην κεντρική πλατεία του δήμου. Θα προηγηθεί την Τσικνοπέμπτη, στις 28 Φεβρουαρίου η περιφορά του βασιλιά καρνάβαλου ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την καθαρά δευτέρα με την καθιερωμένη εκδήλωση στην δημοτική πλαζ όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και θα παρουσιασθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παιχνίδια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button