Περιβάλλον

Έτσι βλέπουν τον Ακάμα οι Οικολόγοι

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης με αντιπροσωπεία της ομάδας «Φίλοι του Ακάμα». 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το μεγάλο θέμα που αφορά την προστασία της χερσονήσου του Ακάμα. 

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε πως η προστασία της χερσονήσου είναι μείζον ζήτημα για το Κίνημα Οικολόγων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μετά από τόσα χρόνια αγώνων να δημιουργηθούν μέσα στην προστατευόμενη περιοχή έργα οικιστικής και τουριστικής υποδομής που δεν θα έχουν σχέση με την προστασία της περιοχής. Οι κάτοικοι μπορούν να επωφεληθούν από την λειτουργία ενός πραγματικού Εθνικού Πάρκου χωρίς εκπτώσεις και παραθυράκια. Μας ανησυχούν οι σχεδιασμοί για κατασκευή δρόμων και κέντρων αναψυχής. 

Με τη σειρά της – εκ μέρους της ομάδας «Φίλοι του Ακάμα» – η υποψήφια βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Αντωνία Θεοδοσίου τόνισε ότι ως περιβαλλοντιστές δεν θα δεχτούμε σε καμμιά περίπτωση να εφαρμοστεί ένα τοπικό σχέδιο που θα ακυρώνει τις αρχές προστασίας της Φύσης. Από την αρχή το αίτημα μας ήταν (και παραμένει) η δημιουργία ενός Εθνικού Πάρκου και όχι η δημιουργία ενός χώρου πράσινου, ως το αξιοθέατο των γύρω τουριστικών αναπτύξεων. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλά να κερδίσουν αν η ανάπτυξη επικεντρωθεί στους οικιστικούς πυρήνες των κοινοτήτων. 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button