Επικαιρότητα

Έτοιμο το πολυδύναμο Πόλεως

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πολυδύναμου Κέντρου Πόλεως Χρυσοχους κ. Γιώτης Παπαχριστοφή θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, παρουσία της Επάρχου Πάφου, κας. Μαίρης Λάμπρου το κέντρο και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Τρίτης Ηλικίας «Η Ελεούσα του Κύκκου», αποτελεί μια σύγχρονη, κατασκευασμένη στα Ευρωπαϊκά πρότυπα δομή η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και κόστισε γύρω στα €2.3 εκατομμύρια.

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει το κατασκευαστικό κομμάτι, το όλο εγχείρημα εισέρχεται στην τελική ευθεία καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες για τον εξοπλισμό και την στελέχωσή του Κέντρου και αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2020.

Η συνολική δυναμικότητα του κέντρου για το κομμάτι της φιλοξενίας (κλειστή νοσηλεία με διανυκτέρευση) ανέρχεται στις 30 κλίνες, με τις πρώτες 15 να είναι ήδη διαθέσιμες.

Στην δεύτερη φάση της λειτουργίας του κέντρου, προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ένα κέντρο ημερήσιας απασχόλησης για ηλικιωμένα άτομα καθώς και χώρος για την εφαρμογή ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής και κινησιοθεραπείας.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για έργο υποδομής του Δήμου, αλλά για περιφερειακό έργο, που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο το Δήμο και τις 30 κοινότητες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και της περιοχής Τηλλυρίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close