Επικαιρότητα

Έτοιμο να εγκρίνει μεταφορά του μαθητή στο εξωτερικό το υπουργείο υγείας

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 15χρονος μαθητής της πρώτης Λυκείου Σάββας Αλεξόπουλος. 

Ο μαθητής έχασε τις αισθήσεις του χθες το πρωί  ενώ βρισκόταν σε αίθουσα διδασκαλίας και σωριάστηκε στο έδαφος. Το αποτέλεσμα της αξονικής τομογραφίας έδειξε διάχυτη αιμορραγία εγκεφάλου.  Ο μαθητής υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που κράτησε περισσότερο από πέντε ώρες.

Η γενική διευθύντρια του υπουργείου υγείας κα. Γιαννάκη δήλωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να εγκρίνει την μεταφορά του μαθητή σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού αν αυτό ζητηθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Στο νοσοκομείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαουρης ενώ ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο μαθητής αν και είχε τις αισθήσεις του δυσκολευόταν να επικοινωνήσει και όταν του ζήτησαν τον αριθμό του τηλεφώνου των γονιών του, το έγραψε αφού δεν μπορούσε να μιλήσει.

Από την πρώτη διερεύνηση του περιστατικού προκύπτει ότι τόσο ο καθηγητής που παρέδιδε εκείνη την στιγμή όσο και συνάδελφοι του γυμναστές έδρασαν αστραπιαία παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας ταυτόχρονα το ασθενοφόρο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button