Υγεία

Έτοιμη η έκθεση για φαρμακευτική αποθήκη

Στα χέρια του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού, βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας, η έκθεση γεγονότων που αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ενοικίαση της αποθήκης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, η οποία υπέστη ζημιές το πρωί της 18ης Μαρτίου από θεομηνία, που έπληξε τη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο αρμόδιος Υπουργός έδωσε οδηγίες για την άμεση ετοιμασία έκθεσης γεγονότων ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ενοικίαση της αποθήκης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, ζητώντας η έκθεση να περιλαμβάνει και γεγονότα γύρω από τη λειτουργία της αποθήκης για τη χρονική περίοδο από το στάδιο σύναψης της αρχικής σύμβασης το 2003 μέχρι και σήμερα.

Σε επικοινωνία που είχε το ΚΥΠΕ με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρη Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε πως η έκθεση παραλήφθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, ωστόσο, το περιεχόμενό της δεν είναι ακόμα γνωστό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου πρόκειται για μια πολυσέλιδη έκθεση, την οποία ο Υπουργός Υγείας δεν είχε την ευκαιρία να μελετήσει ακόμα.

Διαβεβαίωσε πως ο κ. Δαμιανός θα τη μελετήσει με προσοχή και αναλόγως των όσων καταγράφονται «θα πράξει τα δέοντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί προς το παρόν να λεχθεί οτιδήποτε άλλο, τονίζοντας πως όταν μελετηθεί η έκθεση θα υπάρξει τοποθέτηση από πλευράς Υπουργείου.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε την περασμένη Παρασκευή το ΚΥΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε ελλείψεις σε φάρμακα, με τον Υπουργό Υγείας να διαβεβαιώνει ότι δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Δαμιανός στο Πρακτορείο, το Υπουργείο του «διαθέτει τους μηχανισμούς, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, για τη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων».

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button