Επικαιρότητα

Έτοιμη η έκθεση για έργα Ακάμα

Σήμερα  αναμένεται να είναι έτοιμο το αποτέλεσμα της έκθεσης για τον Ακάμα, σχετικά με τις εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου.

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υπουργός Πέτρος Ξενοφώντος η έκθεση που έχει ζητηθεί αναφορικά με το κατά πόσο στα έργα  ακολουθήθηκαν τα όσα προνοούσαν οι οικολογικές μελέτες, αν έγινε διαπλάτυνση των δρόμων ή αν υπήρξαν παραβάσεις των όρων της σύμβασης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν διαμηνύσει ότι  το κράτος δεν έχει σκοπό να τερματίσει τα έργα οδοποιίας του στρατηγικού σχεδίου του εθνικού δασικού πάρκου. Το Υπουργείο  περιβάλλοντος είναι σε επικοινωνία για να εντοπίσει ξένο ειδικό σε προστατευόμενα πάρκα, για να επαναξιολογήσει σύντομα τα κριτήρια και τις παραμέτρους του έργου. Σημειώνουν επίσης  ότι δεν έγινε νέος δρόμος στη Λάρα, αλλά διανοίχτηκε μέρος δρόμου ο οποίος ήταν γραμμένος από πριν, ενώ κυρίως χρησιμοποιούνταν άτυποι δρόμοι για διέλευση, οι οποίοι εχουν δημιουργηθεί μέσω ιδιωτικών τεμαχίων.

Το Υπουργείο έχει επίσης λάβει σοβαρά υπόψη την  εισήγηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων για να εκτιμηθεί η τυχόν ζημιά και η έκτασή της στη γεωγραφική κάλυψη για απώλεια οικοτόπων και υλοποιείται από το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος σχετική μελέτη που θα είναι έτοιμη μέχρι τέλος της βδομάδας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button