Οικονομία

Έσοδα δισεκατομμυρίων και χιλιάδες θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας

Δισεκατομμύρια ευρώ θα αποφέρει στο κράτος το φιλόδοξο έργο ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Όπως αποκάλυψε o κ. Πάνος Αλεξάνδρου Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd που ανέλαβε το έργο, οι πρωταρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έσοδα της τάξης των 19,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που κατατάσσει τη συγκεκριμένη επένδυση στην κορυφή, από πλευράς εσόδων για την επόμενη εικοσαετία. 

Επιπλέον, η ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, με τις προσλήψεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, να ξεπερνούν τις 4,000. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου, δεν αποκλείεται και η εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο με τη σειρά του θα εκπαιδεύσει νέα άτομα για παρόμοιας φύσεως εργασίες, στο μέλλον. 

Το έργο, το οποίο θα αποτελεί πραγματικό στολίδι για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου δωδεκαετίας. Με την αποπεράτωση του, το έργο, θα μπορεί να δέχεται ιδιωτικά σκάφη πολυτελείας και κρουαζιερόπλοια, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου αρκετές εταιρείες διαχείρισης σκαφών παρουσιάζουν ήδη ενδιαφέρον για ελλιμενισμό. 

Παράλληλα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επισπευσθεί η τρίτη φάση του έργου, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείων και επαύλεων στο νερό, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρείται. 

Τέλος ο κ. Αλεξάνδρου υπέδειξε ότι, για να μπορέσει το μεγαλεπήβολο αυτό έργο να αποδώσει τα μέγιστα, θα πρέπει η πόλη του Ζήνωνα να τύχει ολιστικής μεταμόρφωσης, περιλαμβανομένων των τομέων της υγείας, της εκπαίδευσης και άλλων σημαντικών υποδομών. Αυτό, είπε, θα μετατρέψει τη Λάρνακα όχι μόνο σε μοναδικό τουριστικό προορισμό, αλλά και σε μια σύγχρονη και ασφαλή πόλη που θα παρέχει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες, σε όσους την επιλέξουν ως χώρο διαμονής. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button