Οικονομία

Έρχονται χρήματα από την Ευρώπη

Ιστορική χαρακτηρίζει την   σημερινή μέρα για την Κύπρο η προεδρία της δημοκρατίας. Η ανακοίνωση: Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την εκταμίευση της 1ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πρόκειται για 157 εκ. ευρώ τα οποία παραχωρούνται με τη μορφή προχρηματοδότησης. Το ποσό αντιστοιχεί στο 13% της συνιστώσας επιχορηγήσεων και δανείων της συνολικής χρηματοδότησης που αναλογεί στη χώρα. 

Η 1η δόση θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να έχουν βαθιά μετασχηματιστική επίδραση στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου. 

Συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη μέτρων ενεργειακής αποδοτικότητας, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για προώθηση της βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης και ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών. Προορίζεται, επίσης, για αύξηση της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος. 

Το Εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – Το αύριο» είναι ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχέδιο το οποίο αποτελεί το νέο όραμα της χώρας μας. 

Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του Σχεδίου με την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα οδηγήσουν την Κύπρο στη νέα εποχή. Για την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου απαιτείται η συμβολή όλων των θεσμών της χώρας. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button